X

Ηλεκτροδοτήθηκε μετά από 32 ώρες η Ύδρα

H ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για το τέλος της περιπέτειας που ταλαιπώρησε κατοίκους και τουρίστες και προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία.

Ant1news

"Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της μερικής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης της Ύδρας από σήμερα το πρωί στις 11.00, αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο το νησί στις 15.10", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διαχειριστή.

Όπως σημειώνεται "τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν βλάβη που εντοπίστηκε στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του Δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο.

Παράλληλα για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) συνολικής ισχύος 3 ΜW, διασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της. Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού'.

Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης έγινε μετά απο 32 ώρες, κατά τις οποίες το νησί είχε μείνει χωρίς ρεύμα και νερό (σημ: καθώς το αντλιοστάσιο της μονάδας αφαλάτωσης δεν διαθέτει γεννήτρια), με κατοίκους, καταστηματάρχες και τουρίστες να αναγκάζονται να διαβιούν και να εργάζονται υπό δυσμενείς συνθήκες, τέτοιες που ανάγκασαν τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

 

Το Πολεμικό Ναυτικό με την υδροφόρα "Στυμφαλία" μετέφερε νερό στο νησί, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες κατοίκων και τουριστών.

Η κατάσταση ήταν δραματική, κυρίως για τους επαγγελματίες, που έχουν ευπαθή προϊόντα σε ψυγεία, πολλά εκ των οποίων πετάχτηκαν στα σκουπίδια, ενώ οικονομική ζημία υπέστησαν και απο τον περιορισμο των δραστηριοτήτων στο νησί, στο οποίο υπάρχει πλήθος τουριστών.

 

Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς την Ύδρα και σε καμία περίπτωση δεν διαταράχθηκαν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, διευκρινίζει πάντως το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς τα ταξιδιωτικά πρακτορεία εξέδωσαν με χειρόγραφο τρόπο τα εισιτήρια. 

Πολλοί ταξιδιώτες πάντως επέσπευσαν την αναχώρηση τους απο το νησί, λόγω των προβλημάτων στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

 

 

Για κακή εκτίμηση από τον ΔΕΔΔΗΕ έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ύδρας, Γεώργιος Κουκουδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί στις 7». Ο ίδιος τόνισε ότι ο Δήμος θα στραφεί νομικά κατά παντός υπευθύνου και σημείωσε ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί το ακριβές σημείο της βλάβης και η έκτασή της.

Μανιάτης: Ανίκανοι! Να φύγουν!

Με μια οργισμένη απάντηση στα social media σχολίασε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης την κατάσταση που επικρατεί στην Ύδρα με το πολύωρο μπλακ άουτ.

"2η μέρα η Ύδρα χωρίς ρεύμα-νερό. Εκτός λειτουργίας το κύριο καλώδιο Ύδρα-Υποσταθ. Κρανιδίου. Εκτός λειτουργίας και το εφεδρικό! Βραχυκύκλωσε όταν ηλεκτρίστηκε. Καμία ετοιμότητα-συντήρηση. Απόλυτο τέλμα στα δρομολογημένα προγράμματα εκσυγχρονισμού-αυτοματοποίησης. Ανίκανοι. Να φύγουν" τονίζει στην ανάρτησή του.

 

Ποτάμι: οι υποδομές σε μερικούς τομείς βρίσκονται σε άθλια κατάσταση

"Πριν από λίγες ημέρες, η μισή Αθήνα έμεινε χωρίς ρεύμα. Τώρα η Ύδρα, στο μέσον της τουριστικής περιόδου, μένει δίχως νερό και δίχως ρεύμα. Χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται, εκατοντάδες επαγγελματίες είναι σε απόγνωση. Οι υποδομές σε μερικούς τομείς βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και την ίδια στιγμή οι δαπάνες του Πρόγραμματος Δημοσίων Επενδύσεων παρουσιάζουν υστέρηση κατά 650 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του 2018" τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

"Χρήματα με τα οποία θα μπορούσαν να βελτιωθούν υποδομές, να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση για να εμφανίσει σημαντικό υπερπλεόνασμα, προκειμένου να μοιράσει επιδόματα, μήπως και με αυτόν τον τρόπο εξαγοράσει την ψήφο κάποιων πολιτών. Είναι το μόνο που την ενδιαφέρει. Για τα υπόλοιπα αδιαφορεί".