X

Έπεσε ξύλο στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου (εικόνες)

Σε... ρινγκ μετατράπηκε η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Επενέβησαν τα ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα... πνεύματα.

Ant1news

Ένα θλιβερό επεισόδιο διαδραματίστηκε σήμερα το μεσημέρι στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου με μοναδικό θέμα την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ. 

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και οι διάδρομοι έξω από την αίθουσα μετατράπηκαν σε ρινγκ, ενώ επενέβησαν και τα ΜΑΤ προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Με το θέμα της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο τέθηκε υπό συζήτηση στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαφωνούν εργαζόμενοι της Επιχείρησης, δημοτικοί σύμβουλοι και ομάδες πολιτών.

Ενώ η συνεδρίαση διεξάγονταν ομαλά και είχαν ήδη τοποθετηθεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ κ. Ζεμπέογλου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και το μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, Ιωσήφ Παλάντζας και επρόκειτο να ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, μέλη της Κίνησης Πολιτών για το Νερό ζήτησαν το λόγο για να εκθέσουν τις θέσεις του για το θέμα, σύμφωνα με το taxydromos.gr.

 

Από το Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου δεν τους δόθηκε ο λόγος, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν θεσμική αρμοδιότητα. Στη στιγμή τα αίματα "άναψαν" και μέλη της Κίνησης κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του προεδρείου και επιτέθηκαν στον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Μουλά και επιχείρησαν να χειροδίκησαν. Ένας άνδρας προσπάθησε να τους απωθήσει, τον οποίο οι πολίτες χαρακτήρισαν ως μπράβο, κάτι που φαίνεται ότι προκάλεσε μεγαλύτερη ένταση. Ακολούθησαν χειροδικίες, εντονότατα φραστικά επεισόδια μεταξύ των πολιτών και μελών της δημοτικής αρχής τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή στους διαδρόμους.

 

Δύναμη της Αστυνομίας και διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονταν από νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το Δημαρχείο Βόλου επενέβησαν προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί αύριο Τρίτη στις 9 το πρωί.