X

Συγκλονιστικές εικόνες και μαρτυρίες: “Δεν έμεινε τίποτα! Ο πιλότος κρατούσε ακόμα το πηδάλιο”

Θρήνος για τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας. Τριήμερο πένθος στην ΠΑ. Σώος ο συγκυβερνήτης του Τ2.

Ant1news

Τραγωδία με εκπαιδευτικό αεροπλάνο που κατέπεσε στις 8:50 κοντά στο χωριό Κολλίνες Αρκαδίας.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίστηκε νεκρός δύο ώρες μετά την πτώση του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye, που είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας για ειδική άσκηση (περιδίνηση).

Αντιθέτως, σώος εντοπίστηκε ο συγκυβερνήτης επισμηναγός, ο οποίος δεν φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Ο ίδιος, ωστόσο, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας για προληπτικούς λόγους.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ, το οποίο κάνει λόγο για δύο Ιπτάμενους μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.

 

Ο 39χρονος πιλότος, πατέρας δύο παιδιών, που καταγόταν από το χωριό Ζάρκα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, βρέθηκε εντός του αεροσκάφους, κάτι που δείχνει ότι δεν πρόλαβε να κάνει χρήση του συστήματος εκτίναξης καθισμάτων, όπως έκανε ο συγκυβερνήτης.

Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και κάθεται στην πίσω θέση.

 

Στην Πολεμική Αεροπορία έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος, ενώ συλλυπητήρια εκφράζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

«Είμαι σοκαρισμένος από την εικόνα, μιας και βρέθηκα στο σημείο της συντριβής, δεν έχει απομείνει τίποτα παρά μόνο ένα αλεξίπτωτο», είπε μιλώντας στο arcadia938.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο οποίος βρέθηκε στον τόπο του αεροπορικού δυστυχήματος.

«Από τα ευρήματα που είδα, ο πιλότος είναι νεκρός, από το αεροσκάφος δεν έχει απομείνει τίποτα, μόνο μικρά κομματάκια, και από ό,τι είδα κρατούσε το πηδάλιο, δεν είχε προλάβει να εκτοξευτεί και έπεσε στη χαράδρα.  Η διαφορά των 40 δευτερολέπτων στην ώρα εκτόξευσης των κυβερνητών ίσως να απέβη μοιραία για τον κυβερνήτη», δήλωσε ο κ. Γιαννακούρας.

Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας «ευτυχώς δεν ξέσπασε πυρκαγιά. Μετά την συντριβή υπήρξε ανάφλεξη, αλλά τη στιγμή εκείνη έβρεχε καταρρακτωδώς και έσβησε η φωτιά, γιατί διαφορετικά θα είχαμε και άλλο κακό στην περιοχή, αφού είναι μια δασώδης περιοχή και δυσκολοπρόσιτη».