X

Ένα λεωφορείο-στολίδι για τα ΑμΕΑ

Το απέκτησε το σωματείο “Δικαίωμα στη Ζωή” με τη συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης.

Ant1news

Το σωματείο φίλων, γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία “Δικαίωμα στη Ζωή” απέκτησε ένα λεωφορείο-στολίδι 20 θέσεων, με τη συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, προανήγγειλε και άλλες δράσεις με στόχο την δημιουργία ενός χώρου εκμάθησης. «Η Περιφέρεια Κρήτης σύντομα θα είναι σε θέση να στηρίξει και άλλες δράσεις για ΑμεΑ, ώστε να βρεθούν πόροι που θα συμβάλουν στην δημιουργία ενός χώρου εκμάθησης» τόνισε.

Επεσήμανε πως υπάρχει ακόμα μία δράση για ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, το οποίο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα “Leader” για να υποδεχθεί τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής, αφού «τα επόμενα δύο χρόνια θα βρουν στέγη 270 παιδιά», όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης.

Στόχος του Σωματείου είναι να προσφέρει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε παιδιά με αναπηρία και παράλληλα να δημιουργεί στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Παύλος Σημαντηράκης.

«Το “Δικαίωμα στη ζωή” έχει γίνει ένας αρκετά μεγάλος οργανισμός και στα επόμενα δύο χρόνια θα είναι μεγαλύτερος και σε αυτό το ταξίδι χρειάζεται δυνατή στήριξη. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει εμπράκτως συμμετάσχει σε αυτό το ταξίδι και συνεχίζεται», τόνισε ο κ. Σημαντηράκης, ευχαριστώντας τον κ. Αρναουτάκη για την βοήθεια που προσέφερε και στο παρελθόν κατά την απόκτηση των προηγούμενων δύο λεωφορείων.