X

Έβαλαν περιστέρια σε… τρένο για να κερδίσουν διαγωνισμό ταχύτητας!

Τα πουλιά κατάφεραν να τερματίσουν μέσα στην πρώτη τετράδα και οι απατεώνες να κερδίσουν 125.000 ευρώ!

Ant1news

Δύο Κινέζοι προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους υπευθύνους σε αγώνα με περιστέρια, βάζοντας τα σε τρένο για να τερματίσουν πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Legal Daily, τα πουλιά κατάφεραν να τερματίσουν μέσα στην πρώτη τετράδα και οι απατεώνες να κερδίσουν ποσό ύψους πάνω από ένα εκατ. Γιουάν (125.000 ευρώ).

Μόλις δόθηκε το σήμα εκκίνησης, τα πουλιά δεν πέταξαν κατευθείαν προς τη Σανγκάη αλλά προς την επαρχία Χενάν. Εκεί οι δύο πονηροί Κινέζοι τα έβαλαν σε χάρτινα κουτιά γάλακτος και τα μετέφεραν με τρένο στη Σανγκάη. Στη συνέχεια τα άφησαν ελεύθερα σε ένα σημείο κοντά στη γραμμή τερματισμού.

Ωστόσο, μπήκαν “ψύλλοι στα αυτιά” των διοργανωτών και τους έπιασαν! Οι απατεώνες αμέσως προσπάθησαν να καλύψουν την απάτη τους σκοτώνοντας τα πουλιά και παράλληλα αρνήθηκαν να εισπράξουν την αμοιβή τους.

Παρ’ όλα αυτά, οι νόμοι είναι αυστηροί και καταδικάστηκαν για απάτη σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με αναστολή, ενώ το δικαστήριο τους επέβαλε πρόστιμο 30.000 Γιουάν (3.800 ευρώ) στον έναν από τους δύο και 20.000 Γιουάν στον συνεργό του.

Ο αγώνας διεξήχθη τον Απρίλιο του 2017 σε μία περιοχή μεταξύ της επαρχίας Χενάν και της Σανγκάης ενώ οι υπαίτιοι είχαν οργανωθεί ήδη ένα χρόνο πριν, ταΐζοντας και εξοικειώνοντας τα πουλιά στην συγκεκριμένη περιοχή.