X

Τεράστιος γορίλας έγινε φίλος με έναν… μικροσκοπικό γαλάγο (εικόνες)

Μια …”ανορθόδοξη” φιλία στο καταφύγιο της Ape Action Africa…

Ant1news

Ο Bobo, ένας Δυτικός πεδινός γορίλας ηλικίας 24 ετών, έχει πλέον έναν... μικροσκοπικό φίλο!

Οι υπεύθυνοι της Ape Action Africa, οι οποίοι διέσωσαν τον Bobo πριν από 22 χρόνια εξεπλάγησαν όταν τον βρήκαν να παίζει με έναν μικροσκοπικό γαλάγο, που βρήκε στο δάσος. Οι γαλάγοι, γνωστοί και ως ημιπίθηκοι, είναι μικρά, νυκτόβια πρωτεύοντα που ενδημούν στην Αφρική.

«Στους πρωινούς ελέγχους, ο φροντιστής του τον βρήκε να κρατά στα χέρια και την αγκαλιά του ένα μικρό, άγριο γαλάγο. Το ζωάκι έδειχνε να μην έχει τον παραμικρό φόβο απέναντι στον Bobo και κινούταν γύρω από το σώμα του, χοροπηδώντας πότε πότε στο γρασίδι, πριν επιστρέψει ξανά στον Bobo», εξηγεί η Elissa O'Sullivan, εκπρόσωπος της Ape Action Africa.

 

  

«Οι υπόλοιποι γορίλες της αγέλης είχαν μεγάλη περιέργεια για τον μικρό γαλάγο, ελπίζοντας πως ίσως τον μοιραστεί μαζί τους, αλλά ο Bobo τον κράτησε για τον εαυτό του», προσθέτει η Elissa O'Sullivan.

 

 

Σύμφωνα με την Ape Action Africa, οι δυο τους πέρασαν τουλάχιστον δύο ώρες μαζί πριν τελικά ο Bobo επιστρέψει τον μικροσκοπικό φίλο του σε ι δέντρα, μέσα στον περιφραγμένο χώρο όπου ζει.

 

Ο Bobo έφτασε στο καταφύγιο της Ape Action Africa το 1994 και τότε ήταν ένα μικρό κι ευάλωτο γοριλάκι μόλις 2 ετών, του οποίου τη μητέρα είχαν σκοτώσει λαθροκυνηγοί. Και παρόλο που με τα χρόνια εξελίχθηκε στον αρχηγό της αγέλης του, η οποία περιλαμβάνει τρία αρσενικά και τρία θηλυκά, όλοι μιλούν για τον ευαίσθητο χαρακτήρα του, χαρακτηρίζοντάς τον «αγαθό γίγαντα» κάτι που το απέδειξε για ακόμα μια φορά.