X

Απατεώνας εκμεταλλεύτηκε την ιστορία του μικρού Σάββα για να θησαυρίσει

Πώς ξεγέλασε ανυποψίαστους πολίτες για να τους αποσπάσει χρήματα, τα οποία δήθεν προορίζονταν για το 9χρονο αγοράκι.

Ant1news

Ούτε ιερό ούτε όσιο είχε ένας επιτήδειος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την συγκινητική ιστορία του μικρού Σάββα – η οικογένεια του οποίου είχε απευθύνει έκκληση για βοήθεια, προκειμένου το 9χρονο αγοράκι να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση – για να “θησαυρίσει”, πουλώντας αγαθά σε καταστήματα… παριστάνοντας τον πατέρα του παιδιού.

Ο μικρός Σάββας γεννήθηκε με σοβαρό πρόβλημα στο πόδι και υποβλήθηκε σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, αποφεύγοντας τον ακρωτηριασμό. Η “Οδύσσεια” όμως του μικρού δεν τελείωσε εκεί, αφού μετά το τέλος της περιπέτειας του με το πόδι, το παιδί παρουσίασε ένα σοβαρότερο πρόβλημα στην ουρήθρα, όπου βρέθηκε πολυποειδής όγκος. Η οικογένεια δεν μπορούσε ν’ ανταποκριθεί οικονομικά και έτσι δημοσίευσε την ιστορία, ζητώντας βοήθεια από τον κόσμο.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα από τη Χώρα Σφακίων που επικοινώνησε με το NeaKriti.gr, «ο άνθρωπος αυτός εμφανιζόταν ως πατέρας του μικρού Σάββα, έλεγε ότι ήρθε από το Τυμπάκι και ζητούσε να αγοράσουμε φρούτα για να μπορέσουν να συγκεντρωθούν χρήματα για το παιδί και να υποβληθεί σε επέμβαση. Πολλοί ντόπιοι ενέδωσαν και του έδωσαν λεφτά, μήπως και βοηθήσουν το παιδί. Υποψιάστηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν τη δεύτερη φορά μου παρουσίασε εντελώς διαφορετική ιστορία…»

Το NeaKriti.gr επικοινώνησε με την οικογένεια Σαββάκη που δεν γνώριζε για τη δράση του επιτήδειου και μόνο οργή μπορεί να αισθάνεται για τo περιστατικό. Σύμφωνα με τη μητέρα του αγοριού, Πόπη Μανουσάκη, «ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμία σχέση με την οικογένειά μας. Παρακαλώ τον κόσμο να μην δίνει χρήματα σε αγνώστους για το μικρό Σάββα αφού δεν λένε την αλήθεια. Πρόκειται για απάτη. Εμείς ποτέ δεν βγήκαμε στους δρόμους να ζητήσουμε λεφτά . Όλα έγιναν μέσω τραπεζικού λογαριασμού και έχω κρατήσει τις αποδείξεις. Ευχαριστώ και πάλι όσους μας βοήθησαν».

Το 9χρονο αγοράκι υποβλήθηκε τελικά στην χειρουργική επέμβαση και αναρρώνει, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του. Τίποτε δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη βοήθεια των απλών πολιτών που έδωσαν ξανά ελπίδα στον μικρό Σάββα.