X

Έκοψαν νόμισμα αξίας 1,5 εκ. ευρώ που “αφηγείται” …την ιστορία της φτώχειας! (εικόνες)

Διακοσμημένο με σπάνια ροζ διαμάντια είναι το κέρμα-“θησαυρός”, το οποίο αναζητά αγοραστή.

Ant1news

Ένα νόμισμα που κοστίζει το βάρος του σε χρυσό (!) κόπηκε στην Αυστραλία. Το νόμισμα είναι διακοσμημένο από σπάνια ροζ διαμάντια και «αποστολή» του είναι όχι να βρεθεί σε κάποια …τσέπη, αλλά στο χρηματοκιβώτιο κάποιου ζάπλουτου, ο οποίος θα θελήσει να το προσθέσει στη συλλογή του από πολυτελή αντικείμενα.

Το νόμισμα πρόκειται να εκτεθεί στο πωλητήριο του Νομισματοκοπείου της Αυστραλίας, αναζητώντας αγοραστή και ειδικότερα …εκείνον που θα προσφέρει το μεγαλύτερο ποσό για την απόκτηση του. 

Στο κέρμα-«θησαυρό», που ζυγίζει δύο κιλά, απεικονίζονται, μεταξύ άλλων, ένα παλιό ιστιοφόρο που αρμενίζει, ένας χρυσοθήρα, διάφορα καγκουρό και το αυστραλιανό μπαομπάμπ (σημ: δέντρο) που συναντάται στην δυτική Αυστραλία. 

Ο μικρός - μεγάλης αξίας – θησαυρός «αφηγείται» την πορεία από την φτώχεια …στον πλούτο, μετά από την εξόρυξη των περιζήτητων υλικών από τα οποία αποτελείται όπως ο χρυσός και τα διαμάντια. 

 

Διακοσμείται από σπάνιες, ροζ πολύτιμες πέτρες, που είναι «φυτεμένες» στον χρυσό. Από τα τέσσερα διαμάντια του, το ένα είναι 1,02 καρατιών. 

Στο νόμισμα δόθηκε το όνομα «Ανακάλυψη» και αντιγράφει κατά κάποιον τρόπο το «Holey Dollar», ένα από τα πρώτα κέρματα του αυστραλιανού νομίσματος, για ένα αντίγραφο του οποίου, το 2013, ένας συλλέκτης είχε πληρώσει 495.000 δολάρια Αυστραλίας. 

Το εν λόγω κέρμα, είναι το πιο ακριβό νόμισμα που έχει κόψει ποτέ η Αυστραλία. Ο Γενικός Διευθυντής του Νομισματοκοπείου του Περθ, Ρίτσαρντ Χέιζ δήλωσε ότι «το νόμισμα κόπηκε για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για σπάνια αντικείμενα πολυτελείας».