X

“Κόλλησε” στην Εύβοια το “Arslanbey” (εικόνες)

Το Λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου. Δύτες έκαναν υποβρύχιο έλεγχο. Σε ιατρικές εξετάσεις υποβλήθηκαν πλοίαρχος και πλήρωμα.

Ant1news

Στην ...παραλία  στην Ιστιαία, στην Εύβοια, βγήκε το φορτηγό πλοίο “Arsalanbey”, σημαίας Παναμά, το οποίο «κόλλησε» σε αμμώδη αβαθή.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης, στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Κανατάδικα» στην βόρεια Έυβοια.

Το πλοίο έχει δεκατέσσερις αλλοδαπούς πλήρωμα, όλοι καλά στην υγεία τους. Το “Arsalanbey” είχε φύγει από το λιμάνι της Αμαλιάπολης, στην Μαγνησία, κενό φορτίου, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Αμέσως αφότου ενημερώθηκε το Λιμενικό, στην περιοχή κατέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λ.Σ, ενώ από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία η διαδικασία αποκόλλησης του πλοίου.

Από την προσάραξη δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Αιδηψού, το οποίο διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες του περιστατικού.

 

Το Λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου του “Arsalanbey”, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, δύτες έκαναν υποβρύχιο έλεγχο στο πλοίο χωρίς να εντοπιστούν ρήγματα, διαπιστώνοντας πως δεν μπορεί να αποκολληθεί με ίδιες δυνάμεις. Θα χρειαστεί συνδρομή κατάλληλων ρυμουλκών από τον Βόλο και τον Πειραιά,  με ένα από αυτά να βρίσκεται ήδη στην περιοχή.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλοίαρχος και πλήρωμα υποβλήθηκαν σε προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις, χωρίς να διαπιστωθεί χρήση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: istiaianews.com