X

Τραυματίες από νέες επιθέσεις χούλιγκαν σε νεαρούς οπαδούς

Σε εγρήγορση η Αστυνομία, μετά το «διπλό χτύπημα» το βράδυ της Τρίτης, με το οποίο συνεχίστηκε ο κύκλος επιθέσεων.

Ant1news

Κύκλος επιθέσεων χούλιγκαν φαίνεται πως έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα, με τα στελέχη τής Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας να προσπαθούν να βρουν τους δράστες, αλλά και να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο.

Το βράδυ της Τρίτης, ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε μία παρέα στην οδό Τριπόλεως, στον Κολωνό, τραυματίζοντας ελαφρά δύο από τα μέλη της. Λίγο αργότερα, τα ίδια άτομα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, εισέβαλαν σε καφετέρια στην Πλατεία Πανταζοπούλου, προκαλώντας φθορές.

Είχαν προηγηθεί δύο περιστατικά με πρωταγωνιστές χούλιγκαν, που κάνουν «περιπολίες» με μηχανάκια και επιτίθενται σε οπαδούς αντίπαλων ομάδων. 

Το πρώτο συνέβη την Παρασκευή, στις 11 το βράδυ, στην οδό Δυρραχίου στον Κολωνό, όταν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, χωρίς σαν έχουν κανένα διακριτικό ομάδας επάνω τους, σταμάτησαν μία παρέα επτά ατόμων, όπως γράφει το bloko.gr. Όταν ρώτησαν τους επτά νέους «τι ομάδα είναι» κι εκείνοι απάντησαν ότι ήταν Παναθηναϊκοί, η ομάδα των 20 μαχαίρωσε τρεις νεαρούς σε χέρια και πόδια κι έναν τέταρτο στην κοιλιακή χώρα. Ο τελευταίος νοσηλεύεται, καθώς η λάμα διαπέρασε τον σπλήνα του. Όπως διαπιστώθηκε, οι τέσσερις από τους εφτά ήταν δηλωμένοι και οργανωμένοι σε συνδέσμους του Παναθηναϊκού.

Το δεύτερο σημειώθηκε στην Πετρούπολη, το βράδυ της Κυριακής, όταν άλλη ομάδα είκοσι ατόμων, πάλι με δίκυκλα, εντόπισε σε μια Πλατεία μια παρέα δεκάχρονων και δωδεκάχρονων παιδιών και τα ρώτησαν ποια ομάδα υποστηρίζουν. Οι χούλιγκαν προπηλάκισαν, αλλά και χαστούκισαν κάποια από τα έντρομα μικρά παιδιά και όταν έφευγαν φώναξαν πως «εδώ κάνει κουμάντο ο Παναθηναϊκός».

Για το περιστατικό, πάντως, οι γονείς των παιδιών επιφυλάχθηκαν να υποβάλουν μηνύσεις. Τα απανωτά κρούσματα ανησυχούν ιδιαίτερα τους αρμόδιους αξιωματικούς της Αστυνομίας, που διεξάγουν έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.