X

Θρίλερ με τραυματίες πυροσβέστες στη Μάνη

Δραματική επιχείρηση για τη διάσωση εγκαυματία πυροσβέστη. Ακόμα ένας έχει ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σπάρτης.

Ant1news

Δραματική επιχείρηση οργανώθηκε από την Πυροσβεστική για τη μεταφορά ενός πυροσβέστη, από δύσβατη περιοχή στο Σιδηρόκαστρο Λακωνίας, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στην ίδια περιοχή.

Η μεταφορά του τραυματία πυροσβέστη με φορείο δεν ήταν δυνατή, γι' αυτό και επιχειρήθηκε η μεταφορά του με ελικόπτερο. Όμως, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έκανε το πλήρωμα του ελικοπτέρου, δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο, λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του πυροσβέστη από τη δύσβατη περιοχή έγινε τελικά με επίγεια μέσα. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθεί στο 251 Νοσοκομείο της Αεροπορίας στην Αθήνα λόγω των εγκαυμάτων που φέρει στα πόδια.

Ο δεύτερος πυροσβέστης, που τραυματίστηκε και αυτός κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της ίδιας φωτιάς, διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις, λόγω των τραυμάτων που φέρει στη θωρακική χώρα.

Όσον αφορά στο μέτωπο της φωτιάς, αυτό, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.