X

“Ντου” του “Ρουβίκωνα” στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Δεύτερη «παρέμβαση» από τα μέλη της ομάδας αναρχικών μέσα σε λίγες ώρες.

Ant1news

(φωτο αρχείου)

Δεύτερο "χτύπημα" από μέλη του "Ρουβίκωνα" μέσα σε λίγες ώρες. Μετά την εισβολή ομάδας της αυτοαποκαλούμενης αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, μέλη του "Ρουβίκωνα" έκαναν "ντου" και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Περίπου 15 μέλη του "Ρουβικώνα" εισέβαλαν γύρω στις 14:00 στο κτήριο του Υπουργείου, που βρίσκεται στην αρχή της οδού Αχαρνών, στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέλη του "Ρουβίκωνα", που σύμφωνα με μαρτυρίες φορούσαν κουκούλες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, πέρασαν από όλους τους ορόφους (!) του Υπουργείου και έριξαν φειγ βολάν.

Οι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν πολύ γρήγορα και έφυγαν απο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέσα σε περίπου 2 λεπτά. Αποχωρώντας, έριξαν και τρικάκια, με τα οποία ζητούσαν την άμεση διακοπή κυκλοφορίας συγκεκριμένου φυτοφαρμάκου.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ για την επίθεση έχουν προσαχθεί δέκα μέλη του Ρουβίκωνα. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν κάποια από τις προσαγωγές έχει μετατραπεί σε σύλληψη.

Στελέχη της ασφάλειας έχουν λάβει, επίσης, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες που βρίσκονται στον χώρο, υλικό το οποίο εξετάζεται προκειμένου να βρεθούν περισσότερα στοιχεία.