X

Εννέα στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί

Απαισιόδοξη για τη μεταμνημονιακή εποχή εμφανίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.

Ant1news

Διάχυτη είναι η απαισιοδοξία των πολιτών για τη μεταμνημονιακή εποχή, στην έρευνα κοινής γνώμης από τη Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ, που παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου της Συνομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη.

Η έρευνα καταγράφει ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με την άποψη των πολιτών για τις πολιτικές λιτότητας μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου, για το πώς αξιολογούν θέματα που αφορούν στην αγορά εργασίας, ενώ καταγράφεται και η άποψη της κοινής γνώμης σχετικά με την αναγκαιότητα ή μη συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τα συνδικάτα.

Ενδεικτικά, σχεδόν εννέα στους δέκα ερωτηθέντες (89%) εκτιμούν πως οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν μέσω των υφιστάμενων συμφωνιών και μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου.

 

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός πως δύο στους τρεις (67%) θεωρούν πως η πορεία της χώρας κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, αν και το ποσοστό έχει μειωθεί κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα.

 

Οι πολίτες καλούν, εν όψει ΔΕΘ, τον Πρωθυπουργό να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων στην αγορά εργασίας.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 28 και 30 Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά την λήξη του τρίτου Μνημονίου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.003 ατόμων.