X

Ανήκουστο: άνδρες επιτέθηκαν σε 9χρονη στην Μυτιλήνη, επειδή την πέρασαν για …προσφυγοπούλα!

Μια ομάδα ανδρών «τα έβαλε» με ένα κορίτσι, επειδή …φορούσε μαντήλι.

Ant1news

(φωτό αρχείου)

Χωρίς λογική και μέτρο βρίσκεται η κατάσταση στην Μυτιλήνη, με τις αντιδράσεις κατοίκων σε βάρος των …προσφύγων να …εκτροχιάζονται!

Τελευταία απόδειξη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίθεση που δέχθηκε ένα εννιάχρονο κορίτσι, ελληνικής καταγωγής, επειδή φορούσε στο κεφάλι ένα μαντήλι και η ομάδα των ανδρών που έκανε «περιπολία» την πέρασε για …προσφυγοπούλα και γι΄ αυτό έπρεπε να …τιμωρηθεί!

Το κορίτσι βρισκόταν στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα, στο Πέραμα της Γέρας Λέσβου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ», το κοριτσάκι, που στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί, δέχθηκε την επίθεση τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι νόμισαν ότι είναι προσφυγοπούλα.

Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία επελήφθη του γεγονότος. Δεν προχώρησε, όμως, αυτεπάγγελτα ούτε στην προσαγωγή των τεσσάρων, αφού «ζήτησαν συγνώμη», ενώ και η μητέρα της εννιάχρονης δεν κατέθεσε μήνυση σε βάρος τους.

Εδώ και περίπου έναν μήνα, στα χωριά της Γέρας έχουν συγκροτηθεί οργανωμένες διαδικτυακά, αυτοαποκαλούμενες «ομάδες περιφρούρησης», που ελέγχουν σπίτια των χωριών για την πιθανότητα εγκατάστασης αιτούντων άσυλο σε αυτά. Μάλιστα, σε μία περίπτωση, παρουσία αστυνομικών όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκκένωσαν ένα σπίτι στο οποίο πέντε Αφρικανοί αιτούντες άσυλο στεγάζονταν, από δύο Τσέχες αλληλέγγυες.