X

Η 3χρονη Οφηλία είναι πιο έξυπνη και από τον… Αϊνστάιν! (εικόνες)

Το παιδί "θαύμα" βρίσκεται ήδη στον οργανισμό MENSA. Ποιος είναι ο δείκτης νοημοσύνης της σύμφωνα με το τεστ Stanford-Binet.

Ant1news

Η τρίχρονη Ophelia Morgan – Dew θεωρείται το παιδί με το μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης στη Βρετανία και βρίσκεται ήδη στον οργανισμό MENSA, σε έναν διεθνή οργανισμό που εστιάζει στην ανθρώπινη ευφυία.

Η Ophelia, στο όγδοο μήνα της ζωής της είπε τις πρώτες της λέξεις και λίγο μετά έμαθε αριθμούς και χρώματα, ενώ σε ηλικία τριών χρόνων μπορούσε να αποστηθίζει το αλφάβητο και να διαβάζει διαδικτυακά.

Η τρίχρονη πέρασε το τεστ Stanford-Binet με δείκτη νοημοσύνης που έφτασε το 171 όταν ενός μέσου ανθρώπου κυμαίνεται από 85 – 115, ξεπερνώντας  κατά ένδεκα μονάδες εκείνον του… Αϊνστάιν και του Στίβεν Χόκινγ!

Οι γονείς της είχαν καταλάβει πως το παιδί τους ξεπερνούσε τον μέσο όρο των συνομηλίκων της και απευθυνθήκαν σε ειδικό ψυχολόγο για την σωστή αντιμετώπιση της μικρής.

 

Ο πατέρας της, Μπεν Ντιου, μηχανικός πληροφορικής, ανέφερε:” Το μόνο που θέλαμε ήταν να διαπιστώσουμε πώς μπορούσαμε να τη βοηθήσουμε καλύτερα” ενώ πρόσθεσε, “δεν θέλαμε να νιώθει πως την πιέζουμε αλλά ούτε πως δεν της δίνουμε τα κατάλληλα κίνητρα”.