X

Το περιοδικό που... συρρίκνωσε η οικονομική κρίση (εικόνες)

Πώς αιτιολογεί ο αρχισυντάκτης του τουρκικού περιοδικού το γεγονός ότι μικραίνει διαρκώς το μέγεθός του.

Ant1news

Ένα από τα παλαιότερα σατιρικά περιοδικά της Τουρκίας μίκρυνε λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Το “LeMan”μείωσε σταδιακά το μέγεθός του, λόγω της αύξησης της τιμής του εισαγόμενου χαρτιού, μετά την πτώση της τουρκικής λίρας, συνέπεια της διπλωματικής κρίσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον.

Η πτώση της λίρας στην ισοτιμία της με το δολάριο, που σπάει συνεχώς ρεκόρ οδήγησε αρκετούς επιχειρηματικούς τομείς σε οικονομικό αδιέξοδο, μεταξύ των οποίων και αυτόν του Τύπου και των εκδοτικών οίκων.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του “LeMan”, το εβδομαδιαίο περιοδικό αναγκάστηκε να μικρύνει το μέγεθός του, για να αντιμετωπίσει την αύξηση των τιμών του χαρτιού.

«Ακόμα κι αν έχεις τα χρήματα να αγοράσεις το χαρτί, οι προμηθευτές δεν είναι πάντα πρόθυμοι να βγάλουν χαρτί από το στοκ τους, αφού δεν είναι ξεκάθαρο ποια θα είναι η τιμή του έπειτα από δύο ώρες», δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.

Χαρακτηριστικό της συρρίκνωσης του περιοδικού είναι ότι το τεύχος που κυκλοφόρησε στις 29 Αυγούστου ήταν στο ¼ του συνηθισμένου του μεγέθους.

«Αυτή την εβδομάδα το περιοδικό κυκλοφόρησε στο μισό του μέγεθος με τη σημείωσε ‘βρήκαμε λίγο παραπάνω χαρτί. Μεγαλώνουμε με την υποστήριξή σας», συμπλήρωσε ο αρχισυντάκτης.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι, το περιοδικό έχει ήδη περάσει το «κατώφλι» του κλεισίματος και ότι δεν έχει μελλοντικές προοπτικές.