X

Θρίλερ με ιστιοφόρο που μετέφερε πρόσφυγες (εικόνες)

Το ιστιοφόρο εξέπεμψε “SOS” καθώς έμεινε ακυβέρνητο νοτιοανατολικά των Κυθήρων. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Λιμενικού.

Ant1news

Στο λιμάνι του Καψαλίου στα Κύθηρα, οδηγήθηκαν οι 82 πρόσφυγες καθώς και τρεις διακινητές, που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο σκάφος από τρία πλωτά του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικά του νησιού.

Όπως μεταδίδει το TsirigoFM, το ξύλινο ιστιοπλοϊκό “Allegra”, με σημαία Ολλανδίας, έπλεε 10 ν.μ. νοτιοανατολικά των Κυθήρων, όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, καθώς έμεινε ακυβέρνητο.

Αμέσως έσπευσαν σε βοήθεια σκάφη του Λιμενικού και συνόδευσαν το ιστιοφόρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ρυμούλκησής του, στο λιμάνι του Καψαλίου. Εκεί αποβιβάστηκαν 82 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος.

Πρόκειται κυρίως για νεαρής ηλικίας άτομα, από τα οποία 54 είναι άνδρες, ενώ υπάρχουν και γυναικόπαιδα.

 

Στο Καψάλι τους περίμενε κινητή μονάδα από το Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων που πραγματοποίησε ιατρικό έλεγχο, ενώ εθελοντές από την ομάδα διάσωσης Κυθήρων και κάτοικοι της περιοχής, τους πρόσφεραν νερό και κάποια είδη πρώτης ανάγκης. Ευτυχώς όλοι ήταν καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προορισμός του ιστιοφόρου ήταν η Ιταλία.

 

Αφού ολοκληρώθηκε ο ιατρικός έλεγχος, άρχισε η μεταφορά των παράτυπων μεταναστών με λεωφορείο από το Καψάλι στο Διακόφτι. Εκεί οι μετανάστες διανυκτέρευσαν και σήμερα θα μεταφερθούν στη Λακωνία, καθώς τα Κύθηρα δεν διαθέτουν οργανωμένη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.