X

Ευλόγησαν… την μπύρα στις Βρυξέλλες (εικόνες)

Οι «ιππότες» της μπύρας, το «ιερό βαρέλι» και η πορεία προς τον καθεδρικό ναό, είναι ένα event που δεν χρειάζεται να είσαι λάτρης της μπύρας για να το απολαύσεις.

Ant1news

Το «ιερό βαρέλι» της μπύρας για αγιασμό μετέφεραν Βέλγοι ζυθοποιοί και μουσικοί ντυμένοι με μεσαιωνικά κοστούμια στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη τους, Άγιου Αρνούλφου στις Βρυξέλλες.

Οι ζυθοποιοί γνωστοί και ως «Knighthood of the Brewer’s Paddle» περπάτησαν με τη συνοδεία μουσικής από τη Γκραν Πλας μέχρι τον καθεδρικό ναό, προκειμένου να ευλογηθεί από τον ιερέα το ξύλινο βαρέλι μπύρας.

Ο Daniel Krug, επικεφαλής μιας οικογενειακής ζυθοποιίας δήλωσε, «είναι μία μεγαλοπρεπής γιορτή για τον Άγιο Αρνούλφο και μία υπέροχη παράδοση επειδή η μπύρα στο Βέλγιο, είναι κάτι που μας κάνει περήφανους».

Οι μοναχοί Βέλγοι ξεκίνησαν τη ζυθοποιία πριν από περίπου 10 αιώνες και σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 150 εταιρείες ζυθοποιίας που εξειδικεύονται σε μπύρες διάφορων ειδών. Από τις δυνατές μέχρι τις πιο ελαφριές έως και με φρουτώδη γεύση.

Ένα Σαββατοκύριακο μπύρας, ακολουθεί μετά τον αγιασμό και σε εκδήλωση στην οποία διάφοροι ζυθοποιοί συγκεντρώνονται στην Γκραν Πλας δίνετε στο κοινό η ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερες από 1.100  γεύσεις διαφορετικών ειδών μπύρας.