X

Βίντεο: Η στιγμή της αποκόλλησης του βράχου στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες. Τρόμος και πανικός σε εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονταν στην παραλία

Ant1news

Συγκλονιστικές ειναι οι εικόνες απο το ατύχημα στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Σε βίντεο χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο αποτυπώνονται οι στιγμές αγωνίας, ο τρόμος και ο πανικός που επικράτησαν όταν το τεράστιο κομμάτι του βράχου αποκολλήθηκε απο την πλαγιά και άρχισε να "κυλάει" στην παραλία.

Η αποκόληση του βράχου έγινε στις 11:15 το πρωί της Πέμπτης κι ενώ στην διάσημη ανά τον πλανήτη παραλια, βρίσκονται εκατοντάδες άνθρωποι - μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά - απο διάφορες χώρες του κόσμου.

Η πτώση του βράχου προκάλεσε έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσουν βάρκες που μετέφεραν τουρίστες και να προκληθούν υλικές ζημιές σε αυτά. 

Αμέσως έγινε γνωστό ότι μια αλλοδαπή τουρίστρια είχε τραυματιστεί ελαφρά και λίγα λεπτά αργότερα ότι αγνοούνται τρεις άνθρωποι, πληροφορία που προκάλεσε "συναγερμό" στις Αρχές.

Οι τρεις αγνοούμενοι εντοπίστηκαν, επίσης ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν κι αυτοί στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου συνολικά προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 7 τραυματίες: 2 παιδιά, 2 άνδρες και 3 γυναίκες, εκ των οποίων η μία έχει χτυπήσει σοβαρότερα.  

 

 

Γύρω στις 13:25 ολοκληρώθηκε από τους υπεύθυνους των τουριστικών σκαφών η καταμέτρηση των επιβατών και ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχει αγνοούμενος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα αναχ'ώρησε με ελικόπτερο για την Ζάκυνθο, ενώ άλλα 10 μέλη της ΕΜΑΚ, από την Πάτρα, μαζί με εκπαιδευμένο σκύλο έφτασαν με οχήματα στην Κυλλήνη, με προορισμό το νησί, προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου και του Λιμενικού στις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους από την κατολίσθηση, τόσο στο νερό όσο και κάτω απο τον πέτρινο όγκο.