X

Οι έξι στόχοι και το ένα “όχι” του Μητσοτάκη – Ανταλλαγή “πυρών” με το Μαξίμου

Οι εξαγγελίες του Προέδρου της ΝΔ στην ΔΕΘ και η μετωπική με τον Αλέξη Τσίπρα. Τα σχόλια των άλλων κομμάτων.

Ant1news

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη ΔΕΘ το όραμά του για την χώρα, με έξι βασικούς στόχους, επισημαίνοντας την ανάγκη ουσιαστικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα και του Μαξίμου.

«Δεν ζούμε σήμερα το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου της νέας μεταπολίτευσης. Αλλά το τελευταίο. Τον θλιβερό επίλογο μιας εποχής που τελειώνει με πόνο και βουβή παραίτηση.  Θα φύγουν όπως τους αξίζει. Όχι απλώς ηττημένοι αλλά κυρίως απαξιωμένοι..», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως συμπλήρωσε, «ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να φτάσει στο σημείο η πατρίδα μας να ικετεύσει για ένα ακόμα πρόγραμμα διάσωσης. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή. Και σίγουρα δεν θα γίνει Βενεζουέλα».

 

Σε μακροσκελή απάντηση του το Μαξίμου αντεπιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός των Κυβερνήσεων της ανεργίας, της ύφεσης και της κοινωνικής καταστροφής, ο γόνος της οικογένειας που πρωταγωνίστησε στην οικοδόμηση του πελατειακού κράτους, των σκανδάλων  και της χρεοκοπίας επιβεβαίωσε σήμερα τη φήμη του κοινωνικού ολετήρα που τον συνοδεύει, υποσχόμενος ένα εφιαλτικό πολιτικό μείγμα Πινοσέτ και Θάτσερ».

Εκτός από τους έξι στόχους του για την πορεία της χώρας την «επόμενη ημέρα» μετά το τέλος των μνημονίων και την εξαγγελία μιας σειράς μείωσης φόρων και εισφορών, όπως και της κατάργησης του «νόμου Κατρούγκαλου», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε κι ένα «όχι», που αφορούσε την έγκριση της ΝΔ για την Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Καταχειροκροτούμενος, ο Πρόεδρος της ΝΔ  δεσμεύτηκε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή. Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε κάλεσμα ενότητας και συμπόρευσης, απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες ακόμα και σε αυτούς της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς.

Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, με πρώτα τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, που εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον του Προέδρου της ΝΔ.

 

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκαν πάντως τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι με δηλώσεις τους έστειλαν μήνυμα ενότητας και νίκης της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν.