X

Μοναχικός μαραθωνοδρόμος για την πρόληψη τροχαίων!

Ο Στέργιος Αράπογλου διασχίζει από άκρη σε άκρη την ηπειρωτική Ελλάδα προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα τροχαία ατυχήματα

Ant1news


Διένυσε 546 χιλιόμετρα σε οκτώ ημέρες, ως μέρος μιας διαδρομής 1400 χιλιομέτρων, με στόχο να μεταφέρει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τρία σημαντικά μηνύματα: τον σεβασμό προς τον δάσκαλο, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και το μήνυμα του «καθαρού αθλητισμού».

Ο Στέργιος Αράπογλου δρομέας μεγάλων αποστάσεων και γενικός χειρουργός, ξεκινώντας από το Ορμένιο του Έβρου, πέρασε τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη, υλοποιώντας το μεγαλύτερο δρομικό εγχείρημα στην Ελλάδα. Αναμένεται να τρέξει από το βορειότερο έως το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής χώρας- το Ακρωτήριο Ταίναρον- σε μόλις 23 ημέρες.

Κατά την διάρκεια εκδήλωσης της ΧΑΝΘ προς τιμήν τόσο του ιδίου όσο και του δασκάλου του Τάκη Σκουλή, ο οποίος το 1992 διέτρεξε την ιστορική διαδρομή 500 χιλιομέτρων Αθήνα- Σπάρτη -Αθήνα και ανακηρύχθηκε ο πρώτος στον κόσμο αναβιωτής του Φειδιππίδιου Άθλου, ο κ. Αράπογλου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Από όλους τους πιθανούς δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει ένας άνθρωπος στη ζωή του, ο πιο σωστός είναι ο δρόμος της προσπάθειας χωρίς αναβολικά, χωρίς ντόπινγκ, ο δρόμος του τίμιου ιδρώτα, όπως έχει πει και ο δάσκαλος μου και εδώ συμπίπτουν τα οράματα μας με τη ΧΑΝΘ για τον αγνό ερασιτεχνικό αθλητισμό»

Ο σχεδιασμός γίνεται με επιμέλεια και σε αυτόν εντάσσεται και η συμβολή της ΧΑΝΘ που συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕRASMUS+ "THE GAME", το οποίο αφορά στο αντιντόπινγκ και παρέχει στον σπουδαίο αθλητή, «το όχημα υποστήριξης με τον οδηγό Απόστολο Μαρκούση, που είναι τα μάτια στο όλο εγχείρημα και η προστασία μου πάνω στο δρόμο» όπως υπογράμμισε ο Στέργιος Αράπογλου.

«Κάθε χρόνο εξαφανίζεται ένα μικρό χωριό»

«Κάθε χρόνο εξαφανίζεται ένα μικρό χωριό» λόγω των ανθρώπων οι οποίοι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο δρόμο, δήλωσε στον Alpha 96,5 ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης με φόντο το εγχείρημα του συναδέλφου του, Στέργιου Αράπογλου.

«Περίπου 1.000 νεκροί κάθε χρόνο» καταγράφονται σε τροχαία και μάλιστα «οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι νεαροί» πρόσθεσε ο κ. Δαρδαβέσης.

Ο καθηγητής συμπλήρωσε πως  η πρόληψη και η αγωγή υγείας υπάρχουν στα σχολεία, όχι όμως στο βαθμό που χρειάζεται για την καλλιέργεια μίας νέας νοοτροπίας στους πολίτες και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Το πρόβλημα με το μέσο Έλληνα είναι ότι έχει ισχνή μνήμη».