X

Φωτιές και δακρυγόνα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα (βίντεο)

Κουκουλοφόροι αμαύρωσαν τις αντιφασιστικές πορείες σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη,  Πάτρα και Αγρίνιο…

Ant1news

Επεισοδιακή κατάληξη είχαν οι αντιφασιστικές πορείες στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που έπεσε νεκρός πριν από 5 χρόνια από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά

Η πορεία χιλιάδων ανθρώπων και την οικογένεια Φύσσα στην κεφαλή, από το Κερατσίνι στον Πειραιά ολοκληρώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ.

Μετά το τέλος της πορείας ξέσπασαν επεισόδια επί της Λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου, κοντά στο δημαρχείο του Πειραιά.

Ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και μολότοφ σε άνδρες των ΜΑΤ, που απάντησαν με κρότου λάμψης και χημικά. Παράλληλα, οι νεαροί έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές σε κάδους…

 

 

 

 

 

Επεισόδια αμαύρωσαν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη.

Την ώρα που ολοκληρωνόταν η πορεία, μία ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στους αστυνομικούς που φρουρούν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Πέταξαν πέτρες και μολότοφ στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Έπειτα από λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους προς την Αρχαία Αγορά.

 

 

 

Επεισοδιακή κατάληξη είχε και πορεία στην Πάτρα.

Κουκουλοφόροι που αποκόπηκαν από την πορεία, στην οδό Κορίνθου μεταξύ Ερμού και πλατείας Γεωργίου, πέταξαν βόμβες μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικοί απάντησαν στις μολότοφ με ρίψη δακρυγόνων.

 

 

Μολότοφ και δακρυγόνα και στο Αγρίνιο. 

Νεαροί, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και βρίσκονταν στο τέλος της αντιφασιστικής πορείας, πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε, κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες, μία νεαρή γυναίκα, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.