X

“Μετωπική” για την ΕΡΤ με “γκρίνιες” και εντός ΣΥΡΙΖΑ

Οι σύμμαχοι του Σωτήρη Καψώχα κι αυτοί που παίρνουν αποστάσεις. Η απόφαση του ΕΣΡ.

Ant1news

Μετωπική σύγκρουση σε υψηλούς τόνους συνεχίζει να προκαλεί το εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ, με αφορμή το σχόλιο δημοσιογράφου της δημόσιας τηλεόρασης που χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, "θεωρητικό του φασισμού". 

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ όχι μόνο δεν ανασκεύασε το σχόλιο του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο προκάλεσε το εμπάργκο της ΝΔ, αλλά με ανάρτηση του στο Facebook αφήνει αιχμές εναντίον της ΕΣΗΕΑ και δηλώνει πως θα παραδώσει την δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Ο Σωτήρης Καψώχας βρήκε αμέσως σύμμαχο στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη ενώ o Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν θα νομιμοποιήσει τέτοιες πρακτικές. Σε ανάρτηση του στο Facebook, o Αν. Υπ. Υγείας αναφέρει «Μαζί σου Σωτήρη !! Έθιξες τα "ιερά και όσια" της οικογένειας.... και ξύπνησε η ΕΣΗΕΑ !! Όταν,"συνάδελφοι" σου βρίζουν χυδαία τον πρωθυπουργό , εμένα ,την Εφη ,το Νίκο ,το Χρηστο δεν τρέχει κάστανο...Όλοι τους και μόνοι μας ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΖΙ .Θα τους ξανά-νικήσουμε !!»

 

Σε δήλωση του ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, τονίζει ότι «οι άνθρωποι της ΕΡΤ οφείλουν να γνωρίζουν πως και οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων πληρώνουν την ΕΡΤ. Και θα έπρεπε να είναι διπλά προσεκτικοί και να σέβονται τους Έλληνες φορολογούμενους», ενώ σε δήλωση του στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Βαρεμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει «Εντάξει, ήταν λάθος του Σωτήρη Καψώχα. Με τους άλλους όμως που προσβάλουν διαρκώς την κυβέρνηση, πρόσωπα θεσμούς, τι γίνεται;»

"Γκρίνιες" στον ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική κόντρα φούντωσε ενώ υπήρξαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασαν ανοιχτά τη διαφωνία τους για το σχόλιο του δημοσιογράφου εναντίον του Προέδρου της ΝΔ.

«Εγώ δεν συμφωνώ με αυτήν την εκτίμηση. Δεν θα συμφωνούσα με αυτόν τον χαρακτηρισμό είτε ήθελε να είναι μειωτικός είτε ως πραγματική περιγραφή της πολιτικής κατεύθυνσης», είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιώργος Κυρίτσης, ενώ μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Βέττας υπογράμμισε «Ήταν ατυχής η δήλωση αυτή; Βεβαίως ήταν ατυχής, για να μη νομίζει κανείς ότι καλύπτεται κάτι ή καλύπτουμε κάτι».

 

«Ο κ. Καψώχας παρουσίασε ούτε λίγο ούτε πολύ  τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον δικτάτορα Μουσολίνι. Έχει ξεφύγει η συγκεκριμένη εκπομπή» επεσήμανε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, ενώ ο Παύλος Χρηστίδης από το ΚΙΝΑΛ σημειώνει για το εμπάργκο στην ΕΡΤ, σε σχέση και με το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ ότι «δεν μπορεί να  υπάρχει καλό και κακό εμπάργκο στη Δημοκρατία».

Ελεγχος του ΕΣΡ στα ενημερωτικά προγράμματα

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκινά έλεγχο όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών του Σεπτεμβρίου, εκφράζοντας την ανησυχία του για την ποιότητα του δημόσιου λόγου.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Ε.Σ.Ρ.. Κυρίως για την επιλογή των μελών του, όχι μόνον να παρακολουθήσουν μια “ενημερωτική” εκπομπή της Ε.Ρ.Τ., αλλά και να επιβάλλουν κυρώσεις, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναμείνει τον καθολικό έλεγχο όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών του τρέχοντος Σεπτεμβρίου τον οποίον προανήγγειλε το Ε.Σ.Ρ.», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.