X

Άνοιξε και πάλι η παραλία “Ναυάγιο” στη Ζάκυνθο

Προηγήθηκε μελέτη επιστημονικής – τεχνικής ομάδας. Ποιοι περιορισμοί ισχύουν.

Ant1news

Άνοιξε σήμερα η φημισμένη παραλία του Ναυαγίου της Ζακύνθου, που είχε κλείσει από τις 13 Σεπτεμβρίου, μετά την πτώση βράχων σε τμήμα της παραλίας που προκάλεσε τον τραυματισμό τουριστών.

Από σήμερα το πρωί τα τουριστικά πλοία μπορούν να δένουν μόνο μπροστά από το κουφάρι του πλοίου «Παναγιώτης» και όχι στις άκρες της παραλίας.

Στο σημείο βρίσκεται δύναμη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, όπου με σκάφος από θάλασσα αλλά και με Λιμενικούς στην παραλία πραγματοποιούν ελέγχους για την προστασία των τουριστών.

Επιστημονική-Τεχνική Ομάδα με επικεφαλής τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμη Λέκκα, Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και με συμμετοχή των MSc Σπυρίδωνα Μαυρούλη, MSc Ναυσικάς-Ιωάννας Σπύρου, Δρ Ιωάννη Κοπανά και Δρ Λάμπρο Πυργιώτη, διερεύνησαν τις συνθήκες ευστάθειας των πρανών και συνθήκες ασφάλειας πρόσβασης των επισκεπτών στην περιοχή Ναυάγιο της Ζακύνθου, πριν δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα της παραλίας.