X

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δημοσιογράφοι του “Φιλελεύθερου”

Ο εισαγγελέας όρισε προκαταρκτική έρευνα για το θέμα. Πολιτική θύελλα με έντονη αντιπαράθεση μετά την μήνυση Καμμένου.

Ant1news

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τη μεταφορά τους στην Ευελπίδων ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η Αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού που πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο του Α.Τ. Εξαρχείων, ενώ ο εισαγγελέας όρισε προκαταρκτική έρευνα για το θέμα.

Οι τρεις δημοσιογράφοι προσήλθαν αυτοβούλως και παρουσιάστηκαν αρχικώς χθες στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στο Α.Τ. Εξαρχείων μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εναντίον τους και εναντίον τεσσάρων ακόμη δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για δημοσίευμα σχετικά με την κατάσταση στη Μόρια και έρευνα που αφορούσε στη διαχείριση των πόρων που διατίθενται για το προσφυγικό.

Ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» εξερχόμενος από το αστυνομικό τμήμα με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό επισήμανε ότι ο στόχος τους, με τη μήνυση Καμμένου, είναι προφανής, «να κλείσουν τα στόματα σε όσους ασκούν κριτική».

Χθες μετά τη γνωστοποίηση του θέματος, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και η ΕΣΗΕΑ, καταδίκασαν το γεγονός, ενώ από την πλευρά της Κυβέρνησης η απάντηση ήρθε μέσω κύκλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.