X

Ζει με… κροκόδειλους, φίδια κι αράχνες! Έχει υιοθετήσει 400 “ασυνήθιστα” κατοικίδια (εικόνες)

Ο «ιδιόρρυθμος» άνδρας μένει με μια κόμπρα, μία χελώνα 50 κιλών και πολλά άλλα …ζωάκια!

Ant1news

Αν μη τι άλλο, είναι ένας από τους πλέον ιδιόρρυθμους λάτρεις του ζωικού βασιλείου!

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο Philippe Gillet  έχει υιοθετήσει 400 ζώα, όπως κροταλίες, ταραντούλες και σαύρες. Αυτήν την περίοδο συγκατοικεί με φίδια, κροκόδειλους, αράχνες και άλλα …συμπαθή ζωάκια .

Ο 67χρονος σήμερα άνδρας, ζει στην Γαλλία, σε ένα σπίτι που ουδείς εξ όσων το βλέπουν μπορεί να φανταστεί τι ζει μέσα σε αυτό, μαζί με τον Phillipe.

Το «κεραμίδι» του, αυτήν την περίοδο, το μοιράζεται με μία κόμπρα (!), μία χελώνα 50 κιλών που βρίσκεται στον κήπο, έναν αλιγάτορα επτά μέτρων, που κοιμάται στο κρεβάτι του ιδιοκτήτη και ακόμη έναν που φυλάει την πόρτα…

 

 

 

Ο Gillet λέει ότι οι δύο αλιγάτορες, τους οποίους έχει ονομάσει Ali και Gator, έχουν διασωθεί από βιομηχανία δέρματος, ενώ από τα άλλα ζώα, τα περισσότερα είναι κατοικίδια που εγκαταλείφθηκαν ή δόθηκαν για υιοθεσία.

Όπως δηλώνει στο Reuters, «πιστεύω πως είναι άδικο να συμπεριφερόμαστε άσχημα σε αυτά τα ζώα επειδή πολύ απλά δεν τα καταλαβαίνουμε και γι΄ αυτό τα μισούμε και πιστεύουμε πως είναι απαίσια. Αλλά εάν μπούμε στη διαδικασία να τα γνωρίσουμε μπορεί να φτάσουμε σε ένα σημείο που να τους λέμε να έρθουν κοντά μας και να το κάνουν. Για παράδειγμα να τα προσκαλούμε να φάνε».

  

 

Υποστηρίζει ότι διαθέτει όλες τις απαραίτητες άδειες για να ζουν μαζί του και να τα παρουσιάζει σε μικρές «επιδείξεις» στον δρόμο, για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων.

Όπως λέει, οι γείτονές του δεν ενοχλούνται από τους «ασυνήθιστους» συγκατοίκους του και αρκετά συχνά επισκέπτονται το σπίτι του, νιώθοντας ασφάλεια, καθώς τα επικίνδυνα φίδια βρίσκονται σε συγκεκριμένο δωμάτιο, πίσω από δύο πόρτες.

 

 

Πάντως, στους πυροσβέστες της περιοχής έχει δοθεί σαφής εντολή να μην μπουν στο συγκεκριμένο σπίτι, ακόμη και σε περίπτωση έκτακτης και μεγάλης ανάγκης, αν οι ίδιοι αισθάνονται ότι θα κινδυνεύσουν, λόγω των ζώων.