X

Ο “Ξενοφών” ξεκίνησε την επέλαση του (εικόνες)

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου, «σαρώνει» ήδη τη χώρα. Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου. Προβλήματα και καταστροφές σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

Ant1news

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου έκανε την εμφάνιση του και παρότι τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες μέρες, ήδη έχουμε τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Προς το παρόν δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας και Αρκίτσα-Αιδηψός.

Κλειστή παραμένει η γραμμή Πρίνου - Καβάλας, ενώ το πρωί δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΙΟΝΙΣ» για Κύθηρα-Κίσσαμο.

Η Πυροσβεστική μέχρι το βράδυ της Τρίτης είχε δεχθεί, 30 κλήσεις για πτώσεις δένδρων στην Αττική, λόγω των δυνατών ανέμων. Μάλιστα, νωρίτερα έπεσε ένα δένδρο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν, για λίγη ώρα, μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία.

Ωστόσο, και στην στη Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, πολλά εκ των οποίων έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα προκαλώντας υλικές ζημιές και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Τα ξημερώματα Δευτέρας προς Τρίτη, θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τη Χαλκίδα, κάνοντας την παραλία της πόλης να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Εν τω μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Τετάρτη σε Μύκονο, Άνδρο και Τήνο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η ένταση των ανέμων αναμένεται να φτάσει  από αύριο και τα 10 μποφόρ στο Αιγαίο!