X

Προς διάλυση η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων

Η ανεξαρτητοποίηση του Αριστείδη Φωκά απειλεί με αφανισμό την ΚΟ. Ο Σαρίδης θα κρίνει το μέλλον του κόμματος

Ant1news

Ραγδαίες ειναι οι εξελίξεις στην Ενωση Κεντρώων, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της οποίας απειλείται με διάλυση, μετά την δήλωση του Αριστείδη Φωκά, ο οποίος σε δηλώσεις του στο "Βεργίνα TV" ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται και ότι αύριο θα στείλει επίσημη  επιστολή στο Προεδρείο της Βουλής.

Με την αποχώρηση του κ. Φωκά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων απομένει με μόλις 5 βουλευτές (σημ: τους ελάχιστους που μπορεί να διαθέτει), ενώ εξελίξεις αναμένονται και απο το "μέτωπο" του βουλευτή Ιωάννη Σαρρίδη με τον Δημήτρη Καβαδέλλα και κατ΄ επέκταση με τον Πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν στην σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ, όπου ο Βασίλης Λεβέντης απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Σαρίδης, κάτι που ο τελευταίος είπε ότι δεν πρόκειται να πράξει, ζητώντας απο τον κ. Λεβέντη να τον ενημερώσει αν πρόκειται να προχωρήσει στην διαγραφή του απο την ΚΟ του κόμματος, ενώ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησης του, χωρίς όμως την επιστροφή της έδρας στην Ένωση Κεντρώων.

Τι λέει ο Κανονισμός της Βουλής

Αν φύγει ακόμη ένας βουλευτής, πχ. ο κ. Σαρρίδης και απομείνουν μόνο 4 βουλευτές στην Ένωση Κεντρώων, αυτομάτως θα πρέπει να διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, λόγω του μικρού αριθμού των βουλευτών.

 

Όπως ορίζει το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής, «ο ελάχιστoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας περιoρίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα (2/3) τoυλάχιστoν των εκλoγικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πoσoστό τoυλάχιστoν τρία τoις εκατό (3%) τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των έγκυρων ψήφων oλόκληρης της επικράτειας».

Λεβέντης: δεν κινδυνεύει η Ενωση Κεντρώων

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, πάντως, η οποία αναφέρεται μόνο στα τεκταινόμενα στην διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Βασίλης Λεβέντης εμφανίζεται καθησυχαστικός. 

Όπως αναφέρεται "Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα την λύση θα την δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων".