X

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για τον Ζακ Κωστόπουλο

Στον ανακριτή ο κοσμηματοπώλης και ο γείτονας του για τον ξυλοδαρμό του 33χρονου. Τι λένε οι δικηγόροι των δυο πλευρών για το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Ant1news

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο σήμερα στον Ζακ Κωστόπουλο, τον 33χρονο φερόμενο ως ληστή του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια, όπου βρήκε τραγικό θάνατο το περασμένο Σάββατο στην οδό Γλάδστωνος.

Συντετριμμένοι συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί αποχαιρέτισαν τον δικό τους άνθρωπο, στο χωριό Κίρρα Φωκίδας, ενώ η οικογένεια του Ζακ είχε ζητήσει να μην παρευρεθούν τα μέσα ενημέρωσης και να σεβαστούν την οδύνη τους.

Ο Ζακ Κωστόπουλος έχασε την ζωή του, αφού είχε δεχθεί πολλά χτυπήματα από τουλάχιστον δύο άνδρες, όπως έχει αποτυπωθεί σε ερασιτεχνικά βίντεο, χωρίς ωστόσο σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή τα χτυπήματα αυτά να στάθηκαν μοιραία για την ζωή του.

Ο 73χρονος κοσμηματοπώλης βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, μετά από αίτημα του ανακριτή, λόγω ελλείψεων στο κατηγορητήριο. Ο κοσμηματοπώλης αποχώρησε από την Ευελπίδων συνοδεία ισχυρής αστυνομικής παρουσίας.

 

Επίσης, ενώπιον του ανακριτή εμφανίστηκε  και ο μεσίτης που συνελήφθη χθες, ο οποίος φέρεται να χτύπησε και αυτός τον 33χρονο. Ο 55χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. 

 

Δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: στη δικογραφία δεν υπάρχει ξυλοδαρμός 

Σχετικά με την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία διαπιστώνεται ότι ο Ζακ Κωστόπουλος έχει υποστεί κακώσεις, που όμως προς το παρόν δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το θάνατό του, η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου δήλωσε στο «Καλημέρα Ελλάδα» ότι στην εξέταση φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά τραύματα από γυαλί, ενώ το ότι «μακροσκοπικώς δεν υπήρχε θανατηφόρος τραύμα, αυτό δε σημαίνει ότι ο θάνατος δεν προέρχεται από τα πλήγματα». Σύμφωνα με την ίδια, «υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί ως προς την αιτία του».

 

Ωστόσο, όπως εξήγησε η νομικός, τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από τις τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου είκοσι μέρες.

Δικηγόρος κοσμηματοπώλη: αποσυνδέονται οι κακώσεις από το αποτέλεσμα

«Αποσυνδέονται οι θλαστικές κακώσεις με το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την έκθεση και όσα έχω ακούσει», δήλωσε ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη σχολιάζοντας την ιατροδικαστική έρευνα στο «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο Χ.Αναγνωστόπουλος ερωτηθείς αν υπάρχουν αποτελέσματα για τα αποτυπώματα στο μαχαίρι που βρέθηκε στο κατάστημα, απάντησε ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι.

 

Σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει για τον πελάτη του, επέμεινε στο ότι «η θέση του είναι είναι πρώτον ότι όταν αντιλήφθηκε ότι υπάρχει κάποιος στο μαγαζί του, κάλεσε την Αστυνομία, δεύτερον όταν είδε το δράστη να απειλεί με μαχαίρι από το κάτω μέρος της βιτρίνας επέλεξε να αντιδράσει όπως είδαμε». «Η αστυνομία ήρθε λίγα λεπτά αργότερα», κατέληξε ο ίδιος.