X

Δήμαρχος Βόλβης: νοίκιασαν για επτά μήνες 400 δωμάτια για πρόσφυγες από την Μόρια. Μετά όμως;

Τι λέει για την μαζική μεταφορά αιτούντων άσυλο απο την Λέσβο στην περιοχή του, στην βόρεια Ελλάδα.

Ant1news

Στον Δήμο Βόλβης θα εγκατασταθούν οι εκατοντάδες αιτούντες άσυλο απο την Μόρια που το πρωί αποβιβάστηκαν στον Πειραιά, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης του προσφυγικού καταυλισμού της Λέσβου.

Όπως είπε ο Δήμαρχος της Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha" της Θεσσαλονίκης, πριν από δύο μέρες έφτασαν στην περιοχή περίπου 80 πρόσφυγες από τη Μόρια, ως προπομποι των εκατοντάδων άλλων που αναμένονται.

Όπως εξήγησε, οι πρόσφυγες θα διαμείνουν "σε καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια" στον οικισμό των Λουτρών της Νέας Απολλωνίας, τα οποία ανήκουν σε επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για περίπου 400 δωμάτια στην περιοχή ,τα οποία θα φιλοξενήσουν συνολικά 1.000 - 1.200  άτομα.

Όπως συμπλήρωσε, "τα μισθωτήρια που έγιναν είναι για επτά μήνες", χωρίς όπως τόνισε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα από την πλευρά της Πολιτείας για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το πέρας του εν λόγω χρονικού διαστήματος.

Σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα των προσφύγων στη Βόλβη, ανέφερε ότι "την οργάνωση θα την έχει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η σίτισή τους θα γίνεται με κουπόνια".

Οι εκατοντάδες πρόσφυγες, έφτασαν το πρωί στον Πειραιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ".