X

Στον Michael Kors ο οίκος Versace έναντι 2,1 δις δολαρίων

Ο αμερικανικός όμιλος μόδας ανακοίνωσε και επίσημα την εξαγορά του οίκου Versace. Τι δήλωσε η Ντονατέλα.

Ant1news

Ο αμερικανικός όμιλος μόδας Michael Kors ανακοίνωσε και επίσημα την εξαγορά του οίκου Versace έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά τη δολοφονία του Τζιάννι Βερσάτσε το 1997, η αδελφή του Ντονατέλα είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου τον ιταλικό όμιλο. Το 2014, ο αμερικανικός όμιλος Blackstone είχε αγοράσει το 20% των μετοχών του οίκου, με την οικογένεια Versace να διατηρεί τότε το υπόλοιπο 80%.

Ωστόσο, λόγω κάποιων ενεργειών της Ντονατέλα Βερσάτσε, η εταιρία πέρασε πολλές δυσκολίες μέχρι να ξαναπάρει την “λάμψη” της. Η ίδια, μετά την εξαγορά, δήλωσε: ”Είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για τον Versace. Είμαι περήφανη που η εταιρία θα παραμείνει πολύ ισχυρή τόσο στον χώρο της μόδας όσο και στον σύγχρονο πολιτισμό”.

Ο Τζον Άιντολ, διευθύνων σύμβουλος του Michael Kors, ανέφερε ότι, η Ντονατέλα θα εξακολουθήσει να οδηγεί το δημιουργικό όραμα του οίκου ενώ πρόσθεσε ότι “η Versace αντιπροσωπεύει την επιτομή της ιταλικής μόδας και πολυτέλειας και η εξαγορά του οίκου από την αμερικανική εταιρεία αποτελεί ορόσημο”.

Πλέον, ο οίκος Michael Kors θα μετονομαστεί σε Capri Holdings. Στόχος είναι να αυξήσει τα σημεία πώλησης της Versace, από 200 που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 300. Ακόμα, ενισχύοντας την παραγωγή επώνυμων υποδημάτων και αξεσουάρ η Michael Kors ελπίζει να κάνει γρήγορα απόσβεση της μεγάλης επένδυσης, με αύξηση των κερδών από 35% έως και 60% σε αυτές τις πιο προσιτές (από τα ρούχα) κατηγορίες.