X

Απαγορευτικό απόπλου έφερε ο “Ξενοφών”

Δεμένα θα είναι σήμερα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, λόγω των θυελλωδών ανέμων. Κλειστά και σχολεία.Eμφανίστηκαν και τα πρώτα χιόνια.

Ant1news

«Σαρώνει» τη χώρα το κύμα κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Ξενοφών» και από την Τρίτη έκανε την εμφάνισή του στη βόρεια Ελλάδα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι και η πτώση της θερμοκρασίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας αυτού, που έχει ήδη προκαλέσει το κλείσιμο σχολείων σε νησιά του Αιγαίου.

Σήμερα, οπότε και οι άνεμοι θα φτάσουν σε ένταση τα 10 μποφόρ, τέθηκε σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου και του Βόλου.

Κλειστά είναι και τα πορθμεία Ρίο – Αντίρριο και Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα, ενώ το πρωί δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο από Αρκίτσα προς Αιδηψό. Από χθες δεν εκτελούνται ούτε τα δρομολόγια από την Καβάλα προς τον Πρίνο και τη Θάσο.Επίσης όλα τα δρομολόγια για τα νησιά των Σποράδων εκτελούνται μόνο με δρομολόγια κλειστού τύπου.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας, αλλά στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούννται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Λόγω των ισχυρότατων ανέμων η Πυροσβεστική δέχτηκε 32 κλήσεις για κοπές δέντρων, ενώ μέρος στέγης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού αποκολλήθηκε και έπεσε στην αυλή χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιο από τα παιδιά, που ήταν στο μάθημά τους.

Την ίδια ώρα, τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στον Όλυμπο και τη Φλώρινα.

Οι προβλέψεις, πάντως, για τις επόμενες μέρες δεν είναι αισιόδοξες, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, την Παρασκευή αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα Μεσογειακός Κυκλώνας.