X

Τριάντα γιατροί, επί 5 ώρες, έκαναν 30000 μαλάξεις για να επαναφέρουν στη ζωή έναν 8χρονο (βίντεο)

Μια συγκλονιστική ιστορία που προκαλεί συγκίνηση… Καρέ – καρέ η ηρωική προσπάθεια των γιατρών να σώσουν το παιδί.

Ant1news

Μια σκληρή μάχη με τον χρόνο δόθηκε στην Κίνα, καθώς τριάντα γιατροί για πέντε ολόκληρες ώρες έκαναν θωρακικές συμπιέσεις (CPR) προκειμένου να επαναφέρουν στη ζωή ένα 8χρονο παιδί.

Το αγοράκι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της chinadaily.com, νοσηλευόταν από τις 20 Σεπτεμβρίου σε ένα νοσοκομείο στο Changzhou, της ανατολικής Κίνας, μετά από μια κρίση που οφείλεται σε μυοκαρδίτιδα.

Ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών η κατάσταση της υγείας δεν παρουσίαζε καμία βελτίωση με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο στην Σαγκάη που απέχει 180 χλμ. Κατά την διάρκεια της διαδρομής  η καρδούλα του μικρού σταμάτησε να χτυπά.

Τότε όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ένας- ένας με τη σειρά του επάνω από το φορείο του έκαναν επί 5 ολόκληρες ώρες 30.000 μαλάξεις .

Η ηρωική προσπάθεια που κατέβαλαν οι γιατροί να τον επαναφέρουν στην ζωή απέδωσε, καθώς το παιδί όχι απλά έφτασε ζωντανό στο νοσοκομείο, αλλά άρχισε να βελτιώνεται και ο καρδιακός παλμός του άρχισε να αυξάνεται μέσα στα 24ωρα που ακολούθησαν.