X

Μητέρα, δασκάλα, πάστορας και τρανσέξουαλ υποψήφια στις εκλογές (βίντεο)

Ακόμα έναν τίτλο θέλει να προσθέσει δίπλα στο όνομά της η Αλεξία Σαλβαδόρ.

Ant1news

Με αριθμό ρεκόρ σε υποψήφιους τρανσέξουαλ στις επερχόμενες εκλογές της Βραζιλίας, η Αλεξία Σαλβαδόρ (Alexya Salvador), μητέρα, δασκάλα και πάστορας, ελπίζει ότι θα προσθέσει ακόμα έναν τίτλο δίπλα στο όνομά της: αυτόν της βουλευτή στο Κογκρέσο της χώρας.

Παρά το ότι δεν είχε από πάντα σκοπό να βάλει υποψηφιότητα, η Σαλβαδόρ ήταν πάντα πολιτικά ενεργή, μαχόμενη για τα δικαιώματα των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και τον αφρο-βραζιλιάνων.

Η ίδια συνειδητοποίησε στα 28 της κι ενώ ήταν δηλωμένα ομοφυλόφιλος άνδρας ότι ήταν τρανσέξουαλ. Τότε, το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε στη μετάβαση από Αλεξάντερ σε Αλεξία, ήταν οι συνάδελφοί της στη δουλειά και όχι οι μαθητές της.

Η ίδια ήταν θρήσκα από παιδί και πλέον διεκδικεί μία θέση στο Κογκρέσο, ως υποψήφια με το αριστερό βραζιλιάνικο κόμμα.

Η Σαλβαδόρ έχει υιοθετήσει δύο παιδιά, το ένα εκ των οποίων έχει ειδικές ανάγκες και αυτοπροσδιορίζεται ως τρανσέξουαλ, σαν τη μαμά της.

Συνολικά 45 τρανσέξουαλ θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές που θα γίνουν στη Βραζιλία στις 7 Οκτωβρίου, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Την ίδια ώρα, φαβορί για την προεδρία της χώρας παραμένει ο ακροδεξιός υποψήφιος, με 28% στις δημοσκοπήσεις και ακολουθεί ο αριστερός με 22%.