X

Δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου στον ΑΝΤ1: Η Αστυνομία άσκησε υπερβολική βία σε έναν ημιθανή άνθρωπο

Για αναίτια και παράνομη βία έκανε λόγο η Α.Παπαρρούσου μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα».

Ant1news

«Πρόκειται για άσκηση υπερβολικής, αναίτιας παράνομης βίας σε έναν άνθρωπο ημιθανή και αυτό δείχνει την υπερβολή» στην αντίδραση της Αστυνομίας απέναντι στον Ζακ Κωστόπουλο, δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας Άννυ Παπαρρούσου μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως είπε η ίδια αναφερόμενη στα νομικά μέτρα που θα λάβει η οικογένεια του 33χρονου, «η οικογένεια θα πράξει τα δέοντα».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι «αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει», η Άννυ Παπαρρούσου είπε ότι, «η ποιότητα των δηλώσεων είναι ανάλογη με αυτήν της αντίδρασης μπροστά σε έναν άνθρωπο που ψυχορραγούσε».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ο Ζακ Κωστόπουλος να μπήκε στο κοσμηματοπωλείο με σκοπό τη ληστεία, ξεκαθάρισε ότι, «έχουμε απομακρυνθεί πολύ από το ενδεχόμενο της ληστείας, που από την πρώτη στιγμή δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί, αφού δεν υπήρχε απειλή ή βία» και εξήγησε ότι, «μόνο απόπειρα κλοπής θα μπορούσε να στέκει, όμως και αυτό απομακρύνεται».

Κι αυτό γιατί «υπάρχει μία καταγραφή στη δικογραφία, μία μαρτυρική κατάθεση, έτσι όπως αυτή σχηματίστηκε από την Αστυνομία», στην οποία αναφέρεται ότι ο 33χρονος είχε επιχειρήσει πριν να μπει σε άλλο μαγαζί, ενώ οι φίλοι του προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν από την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, δίνοντάς του νερό, κάτι που δείχνει ότι βρισκόταν εκτός ελέγχου.