X

Εισαγγελέας καλεί Δούρου και Δήμαρχο Μάνδρας για τις φονικές πλημμύρες

Κλήσεις σε περισσότερα απο 10 άτομα να καταθέσουν ως ύποπτοι. Τι δηλώνει η Περιφερειάρχης Ατικής.

Ant1news

Δέκα μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα, η Εισαγγελέας στέλνει κλήσεις σε τουλάχιστον 10 άτομα, μεταξύ των οποίων η Ρένα Δούρου και η Δήμαρχος Μάνδρας, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τις φονικές πλημμύρες, που άφησαν πίσω τους 24 νεκρούς.

Η εποπτεύουσα την έρευνα, Εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παραπέμπει τους υπόπτους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, για να δώσουν ανωμοτί κατάθεση αναφορικά με ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων, όπως:

  • Πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια
  • Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή
  • Σωματικές βλάβες

Μεταξύ των κληθέντων, που σε αυτό το στάδιο της έρευνας αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι, εκτός από την Περιφερειάρχη Αττικής και την Ιωάννα Κριεκούκη, είναι ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και υπάλληλοι του Δασαρχείου Αιγάλεω και των Πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας.

Τα αδικήματα, για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι, διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, ωστόσο, αν τελικώς ασκηθούν διώξεις η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας και της συρροής των αδικημάτων.

Σε δήλωση της, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου αναφέρει «είναι γνωστό ότι η ίδια προσήλθα πρώτη τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, και κατέθεσα αναφορά για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. Στόχος ήταν, όπως είχα δηλώσει τότε, να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης».