X

Θρήνος για τον άτυχο πυρονόμο που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος

Στο πένθος βυθίστηκε η Πυροσβεστική. Πατέρας δυο παιδιών ο 44χρονος Πυροσβέστης που έχασε την ζωή του. Σήμερα το τελευταίο "αντίο".

Ant1news

Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια από το θάνατο του Πυρονόμου Σάββαρη Σάββα. Ο 44χρονος το απόγευμα της Παρασκευής, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε καλαμιώνα, στην περιοχή Λιμνοχώρι του δήμου Ηράκλειας στο νομό Σερρών.

Οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα έφτασαν στο σημείο και επιχείρησαν για την κατάσβεση. Ένας εξ αυτών ήταν και ο άτυχος πυροσβέστης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας πάτησε ένα καλώδιο υψηλής τάσης, το οποίο είχε πιθανότατα κοπεί από τους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1974 στα Κάτω Πορόια Σερρών, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1999 ως δόκιμος Πυροσβέστης, υπηρετούσε στο Π.Κ. Σιδηροκάστρου, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο άτυχος πυρονόμος ήταν αδερφός της συζύγου του πρώην υπουργού και βουλευτή Σερρών της ΝΔ Θεόφιλου Λεονταρίδη.

Με μια λιτή αλλά συγκινητική, ανάρτηση στο facebook, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του κουνιάδου του και ευχαριστεί όλους για τη συμπαράσταση στην οικογένεια.

«Με αβάσταχτο πόνο ψυχής θα αποχαιρετίσουμε τον δικό μας αγαπημένο και λατρεμένο άνθρωπο, Σάββα Σάββαρη, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος σήμερα περίπου στις 16.00 στον Ιερό Ναό του Λευκώνα Σερρών. Η συμπαράσταση όλων σας και τα μηνύματα από όλη την κοινωνία μας δίνουν δύναμη τη δύσκολη αυτή ώρα και αποδίδουν τιμή στην προσωπικότητα και τη μνήμη του Σάββα που όλοι αγαπήσαμε».

 

«Εκπροσωπώντας σύσσωμη την πυροσβεστική οικογένεια, με βαθύτατη θλίψη  αποχαιρετώ τον σπουδαίο και εκλεκτό συνάδελφο Πυρονόμο Σάββαρη Σάββα. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμαι τη μνήμη του για όσα με συνέπεια και αυτοθυσία προσέφερε στην υπηρεσία κατά τη διάρκεια της θητείας του. Στην οικογένεια του και στους οικείους του θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Αιωνία του η μνήμη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τη βαθιά τους οδύνη για τον τραγικό θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Πυρονόμου Σάββα Σάββαρη και τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του εκφράζουν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η Υφυπουργός Κατερίνα Σιδηροπούλου-Παπακώστα.