X

Βαριά ποινή για άνδρα που καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή βία, ενώ κατηγορεί τον γιο του

Χωρίς αναστολή και χωρίς μετατροπή η ποινή κάθειρξης για τον άνδρα που βιαιοπραγεί κατά της συζύγου του, κατηγορώντας τον γιο του ότι το κάνει.

Ant1news

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον ηλικιωμένο που χτύπησε, δάγκωσε και κλώτσησε την 69χρονη σύζυγό του.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με χτυπήματα στο πρόσωπο, τα οποία του είχε καταφέρει ο γιος του. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 74χρονου, ο γιος δέρνει τους γονείς του, ενώ δεν εργάζεται και ζητεί συνεχώς χρήματα.

Η 69χρονη διαμαρτυρήθηκε στο Δικαστήριο για τις συνθήκες επιβίωσης μέσα στο σπίτι της, καταθέτοντας ότι πάντα η ζωή μαζί του ήταν δύσκολη, αφού ήταν βίαιος, όμως τον τελευταίο καιρό ήταν βίαιος και επιθετικός μαζί της. Όπως είπε η γυναίκα, ο άνδρας της την χτυπάει, της πετάει ξύλα, τούβλα και ό,τι άλλο βρει και την διώχνει από το σπίτι.

Όταν ρωτήθηκε από τον Εισαγγελέα αν έχουν παιδιά, απάντησε πως έχουν τέσσερα και τόνισε ότι ο σύζυγός της «δεν είναι καλά στα μυαλά του», ενώ πριν από περίπου έναν μήνα είχε επισκεφτεί τον ψυχίατρο, ο οποίος όμως δεν διέγνωσε κάποιο νόσημα.

Ο 74χρονος, από την πλευρά του, αρνήθηκε ότι χτύπησε τη γυναίκα του και επιρρίπτοντας ευθύνες στον γιο του είπε πως ζητάει λεφτά από τη μητέρα του και όταν εκείνη δεν έχει να του δώσει, την βρίζει και χτυπά και τους δυο τους.

«Η γυναίκα μου είναι καλή και λέει ότι τη χτυπάω γιατί αγαπάει το γιο της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 74χρονος από τα Μελισσιάτικα Βόλου, όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

Το Δικαστήριο, τελικά, έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 38 μηνών, χωρίς αναστολή ή μετατροπή, ενώ η έφεση έχει δεν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής, για την οποία ο 74χρονος είπε ότι «ήταν μεγάλη και δεν έκανε κανένα έγκλημα», κρατήθηκε για να οδηγηθεί στο κρατητήριο, ενώ η σύζυγός του, αποχώρησε για το σπίτι της μόνη.