X

“Μάχη” με τον χρόνο για τους αγνοούμενους μετά το πέρασμα του “Ζορμπά”

Τρία άτομα αγνοούνται στο Μαντούδι, ενώ ένας κτηνοτρόφος αναζητείται στον Αλμυρό. Μεγάλες καταστροφές σε Αργολίδα, Κορινθία και Φθιώτιδα.

Ant1news

Τέσσερις αγνοούμενους άφησε πίσω της η κακοκαιρία που σάρωσε κυρίως Εύβοια, Φθιώτιδα και Πελοπόννησο, η οποία σήμερα αναμένεται να χτυπήσει σε Σποράδες, Χαλκιδική και βορειοανατολικό Αιγαίο .

Συγκεκριμένα στο Μαντούδι αγνοούνται τρεις άνθρωποι, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, και ένας 27χρονος.  Στην περιοχή παραμένουν εγκλωβισμένοι ο δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης με τον δ/κτη της ΠΥ Χαλκίδας, Βαγγέλη Παλιό και τους κατοίκους. Στο σημείο επιχειρούν η 7η και η 1η ΕΜΑΚ, ενώ η στάθμη του νερού μέσα στην πόλη έχει φτάσει τα 3 μέτρα. 

Μεγάλες καταστροφές έχουν γίνει σε σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους, σε αγροτικές καλλιέργειες, σε ποιμνιοστάσια και μελίσσια κατά μήκος όλου του δήμου Λίμνης, Μαντουδίου, Αγίας Άννας.

Ωστόσο, συναγερμός έχει σημάνει και στον Αλμυρό Μαγνησίας, για τον εντοπισμό 73χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν μαζί με τον βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από την κακοκαιρία τα ζωντανά του και κατόπιν στην πορεία χάθηκαν. Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων. 

 

Στη δίνη του «Ζορμπά» βρίσκεται η Μαγνησία, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Σκιάθο.  

 

Στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας η βροχή έπεφτε με σφοδρή ένταση, όμως ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν εκεί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ύφεση των καιρικών συνθηκών για να αντλήσουν νερά από επικίνδυνα σημεία, σπίτια και καταστήματα.  

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί για σήμερα Δευτέρα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή τους. 

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας στους δήμους Κιάτου και Βέλου - Βόχας Κορινθίας, όπως ανέφεραν με δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δήμαρχοι Σπύρος Σταματόπουλος και Αννίβας Παπακυριάκος αντίστοιχα. Επίσης, σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και στους δύο δήμους.

Εικόνες καταστροφής στην Αργολίδα 

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρατηρούνται σε πολλά σημεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών από το πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά. Συγκεκριμένα, υπερχείλισε ο ποταμός Ξεριάς με συνέπεια τα ορμητικά νερά «πνίξουν» την πόλη. H υπερχείλιση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ ντόπιοι βγήκαν με σκούπες στους δρόμους για να απομακρύνουν τα νερά, ενώ χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητο.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, οι περιοχές που επλήγησαν από την θεομηνία θα κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Βούλιαξαν σκάφη στην Καλαμάτα

Δεκατέσσερα συνολικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην Καλαμάτα, λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών, ενώ από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε σώα μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών από Θαλαμηγό σημαίας Γερμανίας, που βρισκόταν στον λιμένα Καλαμάτας.