X

Δείτε ποια παγωτά κέρδισαν τον διαγωνισμό ντιζάιν

Αρχιτέκτονες και σχεδιαστές ζήτησαν από τους διαγωνιζόμενους να προσέλθουν με ιδέες για τρισδιάστατο παγωτό.

Ant1news

Το παγωτό με γεύση τριαντάφυλλο και chai, που σχεδίασε η Σάλι Ρέινολντς με έδρα τη Νέα Υόρκη, κατέλαβε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό, που διοργάνωσε το στούντιο ντιζάιν φαγώσιμων Bompas & Parr, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Ντιζάιν του Λονδίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα πλαίσια του διαγωνισμού, ζητήθηκε από αρχιτέκτονες και σχεδιαστές να προσέλθουν με ιδέες για τρισδιάστατο παγωτό, βασισμένο σε αυτά που κατανάλωνε η βασιλική οικογένεια τον 18ο αιώνα.

Ο νικητής φέρει το όνομα «Φόρος τιμής στο στήθος» (Hommage to the Breast), καθώς έχει το σχήμα γυναικείου στήθους. Έχει γεύση Rose Masala Chai, και αποτελείται από παγωτό βανίλια και μπαχαρικό για chai (το chai είναι ρόφημα που συνηθίζεται στην Ινδία, βράζουν φύλλα τσαγιού με γάλα και κάποια μπαχαρικά). «Παίζει με την ιδέα του κύρους των γυναικών, την εποχή της βασιλείας» δήλωσε ο Σάλι Ρέινολντς.

Τη δεύτερη θέση στην προτίμηση της 11μελούς επιτροπής, κατέλαβε το παγωτό με όνομα «Παιχνίδια στόματος» (Mouth Toys), δημιουργία της Εστέλα Γκλες: ένας ντοντουρμάς (το τουρκικό παγωτό με τη μαστιχωτή υφή) με γεύση κεράσι.

 

Τρίτο ήλθε το παγωτό «Bubble-icious», επινόηση του σχεδιαστή Μικέλε Μενεσκάρντι με έδρα το Μιλάνο. Πρόθεσή του είναι να αντιγράψει μια πλάκα σαπούνι, έχει γεύση ανανά και βασιλικό, και πηγή έμπνευσης είναι οι φρουτοσαλάτες και η αρχαία αραβική παράδοση στα γλυκά.

 

Τα παγωτά των τριών νικητών οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να τα δοκιμάσουν στην έκθεση «Scoop» που φιλοξενείται στο British Museum of Food.