X

Νέα μόδα: Φέρε τον σκύλο σου στη δουλειά (βίντεο)

Μία εταιρία στη Ταϊλάνδη εφαρμόζει το νέο trend και οι εργαζόμενοι δείχνουν ευχαριστημένοι!

Ant1news

Οι εργαζόμενοι δεν είναι οι μόνοι που κυκλοφορούν ανάμεσα στα γραφεία της εταιρίας ψηφιακών διαφημίσεων “YDM” στη Μπανγκόκ.  

Μικρά χνουδωτά κουτάβια αλλά και μεγαλύτερα σκυλιά έχουν πάρει θέση δίπλα στα γραφεία, κοιμούνται, τρώνε και παίζουν με τους ιδιοκτήτες τους όσο εκείνοι εργάζονται.

Πρόκειται για μία νέα πολιτική που εφαρμόζουν κάποιες εταιρίες σε ολόκληρο τον κόσμο: μία μέρα την εβδομάδα οι εργαζόμενοι μπορούν να φέρουν μαζί τους το κατοικίδιό τους.

Η ιδέα έχει γίνει αρκετά δημοφιλής ιδιαίτερα στις εταιρίες όπου οι εργαζόμενοι έχουν δύσκολα ωράρια. Αυτός ήταν κι ο λόγος που γέννησε την ανάγκη να καθιερωθεί η ημέρα “Φέρε τον σκύλο σου στη δουλειά”, το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων δουλεύουν πολλές ώρες και δεν μπορούν να αφιερώσουν χρόνο σε αυτά.

“Σε ένα γραφείο σαν αυτό, θέλω να δουλεύω ακόμα περισσότερο” δήλωσε ο 29χρονος Thimpaporn Phopipat, διευθυντής δημοσίων σχέσεων της “YDM”.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι συνύπαρξη εργαζόμενων και σκύλων μειώνει το άγχος και τους κάνει πιο αποδοτικούς. Το ίδιο υποστηρίζουν και αρκετές μελέτες που επισημαίνουν τα πλεονεκτήματα των κουταβιών στον εργασιακό χώρο, τονίζουν ωστόσο πως η παρουσία τους ελλοχεύει κινδύνους, όπως οι αλλεργίες ή οι ασθένειες που μεταδίδονται μέσω των ζώων.

“Μερικές φορές τα σκυλιά με ενοχλούν, η κατάσταση στο γραφείο μπορεί να γίνει χαοτική” σχολιάζει ο οικονομικός διευθυντής Jitramas Watana-ug.