X

Πλήθος κόσμου στην πορεία για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου (εικόνες)

Μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας από ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις και συλλογικότητες. «Όχι στη συγκάλυψη» το κεντρικό σύνθημα.

Ant1news

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη συγκάλυψη» και μία φράση του Ζακ Κωστόπουλου «Εγώ με τη βία δεν το είχα ποτέ» σε ένα από τα πανό στην κεφαλή της πορείας, πλήθος κόσμου πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τον θάνατο του 33χρονου στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας.

Μέλη ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων, αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συμμετείχαν στην πορεία, που ξεκίνησε από την οδό Γλάδστωνος, στο σημείο όπου ξεψύχησε ο Ζακ Κωστόπουλος, και έφθασε έξω από τη Βουλή.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές της πορείας: «ένας άνθρωπος δολοφονείται μέρα-μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας παρουσία άπραγων θεατών, χωρίς να είναι απειλή. Η δίκαιη αυτοδικία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για το φρικιαστικό λιντσάρισμα και τον διασυρμό των ανθρώπων που κατατάσσονται στο περιθώριο και απειλούν τις βιτρίνες της ζωής των “κανονικών” ανθρώπων, που ξεβολεύονται όταν κάτι τους χαλά την αισθητική».