X

Παπαδημούλης: ο Ζάεφ μπορεί να περάσει τη συμφωνία με αυξημένη πλειοψηφία

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι αν δεν περάσει η συμφωνία από τη Βουλή των Σκοπίων, θα είναι πισωγύρισμα για τη χώρα και ήττα των προοδευτικών δυνάμεων.

Ant1news

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε δηλώσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, που φιλοξενούνται στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων “Sputnik”, τονίζει ότι «το 91% των συμμετεχόντων ψήφισε υπέρ της συμφωνίας, γεγονός που αποτελεί θετική και σημαντική εξέλιξη».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «το δημοψήφισμα είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα, με τον Ζάεφ να πρέπει τώρα να προχωρήσει στην επικύρωση από το Κοινοβούλιο της χώρας και στην υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών με τα δύο-τρίτα της πλειοψηφίας». 

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπλήρωσε επίσης ότι «από την ενημέρωση που έχουμε, ο Ζάεφ μπορεί να περάσει τη συμφωνία με αυξημένη πλειοψηφία», σημειώνοντας πως «εάν δεν συμβεί αυτό, τότε θα πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές», κάτι οποίο, όπως υπογράμμισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης «θα πάει λίγο πίσω την όλη διαδικασία».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο Ζάεφ μπορεί να τα καταφέρει», ενώ για το ενδεχόμενο αποτυχίας επικύρωσης της συμφωνίας από την πλευρά της πΓΔΜ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι «θα είναι ένα πισωγύρισμα για τη χώρα και μια ήττα για τις προοδευτικές και φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις στην ΠΓΔΜ».