X

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου!

Η λίστα Forbes περιλαμβάνει φέτος περισσότερους δισεκατομμυριούχους από ποτέ, ανάμεσά τους και πολλοί Ελληνοαμερικανούς.

Ant1news

Ο Μπιλ Γκέιτς βρισκόταν στην κορυφή της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους για 24 συνεχόμενα χρόνια, μέχρι που φέτος εκθρονίστηκε από τον Τζεφ Μπέζος.Ο ιδρυτής της ΑΜΑΖΟΝ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο, αγγίζοντας τα 160 εκατομμύρια δολάρια .

Έτσι, ο  συνιδρυτής της Microsoft έπεσε στη δεύτερη θέση με την περιουσία του να φτάνει τα 97 δις δολάρια. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο επενδυτής από τη Νεμπράσκα, Γουόρεν Μπάφετ, με περιουσία ύψους 88,3 δις δολαρίων. Τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος των ΗΠΑ, o Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος συγκεντρώνει στους λογαριασμούς του, κάπου 61 δις δολάρια. Την πεντάδα κλείνει ο συνιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού ORACLE, Λάρι Έλισον, με περιουσία 58,4 δις δολάρια.

Ανάμεσα στους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς βρίσκεται και ο Αμερικανός Πρόεδρος. Έπεσε αρκετά στη λίστα, στη θέση 259, η περιουσία του ωστόσο διατηρείται ίδια με πέρσι, στα 3,1 δις δολάρια. Τη θέση 298 κατέχει η Οπρα Γουίνφρει, με 2,8 δις δολάρια.

Στη λίστα Forbes όμως υπάρχουν και αρκετοί Ελληνοαμερικανοί. Ξεχωρίζουν ο Τζιμ Ντειβις της εταιρείας υποδημάτων ΝΙΟΥ ΜΠΑΛΑΝΣ με 5.9 δις δολάρια, αλλά και ο επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης με περιουσία όση και ο Τραμπ, γύρω στα 3,1 δις δολάρια.