X

“Χειροπέδες” σε Έμιλυ Ραταϊκόφσκι και Έιμι Σούμερ σε διαμαρτυρία για τον Κάβανο

Εκατοντάδες ακόμα συλλήψεις διαδηλωτών κατά του διορισμού του δικαστή, έξω από το Καπιτώλιο.

Ant1news

Περισσότεροι από 300 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων το μοντέλο Έμιλυ Ραταϊκόφσκι και η γνωστή κωμικός Έιμι Σούμερ, συνελήφθησαν χθες έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, ενώ διαμαρτύρονταν κατά του διορισμού του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν χιλιάδες άτομα, κυρίως γυναίκες, που κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα όπως “Ο Μπρετ Κάβανο πρέπει να φύγει” και  “Πιστεύουμε την Δρ. Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ”, αναφερόμενοι στη γυναίκα που υποστηρίζει πως ο Κάβανο είχε αποπειραθεί να την βιάσει σε ένα πάρτι, όταν και οι δύο ήταν σπουδαστές.

Δεν είναι ωστόσο η μοναδική καταγγελία σε βάρος του “εκλεκτού” δικαστή του Τραμπ. Και άλλες γυναίκες έχουν καταγγήλει τον Κάβανο για σεξουαλική επίθεση.

Την ώρα της διαδήλωσης οι Γερουσιαστές εξέταζαν την έκθεση του FBI σχετικά με τις καταγγελίες των τριών γυναικών που κατηγορούν τον Κάβανο, μετά από έρευνα που διήρκησε μόλις πέντε ημέρες, διάστημα το οποίο οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι είναι πολύ μικρό και καθιστά την έρευνα αναξιόπιστη. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ στηρίζει τον Κάβανο “100%” και επιθυμεί η Γερουσία να ψηφίσει άμεσα τον διορισμό του. Η πρώτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή.

Καθώς η Αστυνομία δεν κατάφερε να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το κτήριο της Γερουσίας, προχώρησε σε περισσότερες από 300 συλλήψεις, μεταξύ αυτών του μοντέλου και της κωμικού.

“Σήμερα με συνέλαβαν ενώ διαδήλωνα κατά του διορισμού στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρετ Κάβανο, ενός άνδρα που έχει κατηγορηθεί από πολλές γυναίκες για σεξουαλική επίθεση. Οι άνδρες που κάνουν κακό σε γυναίκες δεν μπορούν πλέον να τοποθετούνται σε θέσεις εξουσίας”, έγραψε η Ραταϊκόφσκι στο Twitter.