X

Στην Ελλάδα το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής

Το παρόν δίνουν επιστήμονες από όλη την Ευρώπη, ενώ παρουσιάζονται όλες οι εξελίξεις γύρω από τα θέματα του κλάδου.

Ant1news

 Το Ελληνικό Κρανιοπροσωπικό Κέντρο διοργανώνει το Διετές Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής (ESCFS), στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, Αθήνα.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, που λήγει την Κυριακή, κήρυξε η σύζυγος του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Β. Παυλοπούλου, στο χώρο του μουσείου της Ακρόπολης.

Το Ελληνικό Κρανιοπροσωπικό Κέντρο είναι το μοναδικό πλήρως στελεχωμένο κέντρο στην Ελλάδα και από τα λίγα που λειτουργούν στην Ευρώπη, εξειδικευμένο στην αποκατάσταση προβλημάτων προσώπου και κρανίου.

Η Ευρωπαϊκή εταιρία κρανιοπροσωπικής χειρουργικής έχει ιδρυθεί από κορυφαίους ευρωπαίους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και θεραπεία κρανιοπροσωπικών ανωμαλιών και παθήσεων όπως οι κρανιοσυνοστεώσεις, οι νεοπλασίες, οι σχιστίες και οι τραυματισμοί του κρανίου και του προσώπου.

 

Προ 22 ετών ιδρύθηκε το Ελληνικό Κρανιοπροσωπικό Κέντρο, με προδιαγραφές αποδεκτές από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής.

Στην 22 ετή πορεία έχει επιδειχθεί εξαιρετική επιστημονική δράση τόσο στον θεραπευτικό τομέα με πρωτοποριακές χειρουργικές επεμβάσεις, όσο και στον τομέα της έρευνας, με διεθνείς ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις.

Αποτέλεσμα αυτών είναι η εκλογή του Έλληνα νευροχειρουργού Κανάρη Παναγόπουλου στην θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής εταιρίας κρανιοπροσωπικής χειρουργικής και η οργάνωση από αυτόν, του συνεδρίου.