X

Έργο του Banksy αυτοκαταστράφηκε μόλις δημοπρατήθηκε για 1 εκατ. λίρες (βίντεο)

Άναυδοι έβλεπαν το τεράστιας αξίας έργο να καταστρέφεται μόλις έπεσε το σφυρί…

Ant1news

Ένα από τα πιο γνωστά του έργα κατάφερε να δημοπρατήσει ο γνωστός –άγνωστος καλλιτέχνης Banksy, όμως τα πράγματα για τον αγοραστή δεν πήγαν και τόσο.. καλά.

Το «Κορίτσι με το μπαλόνι» ήταν το τελευταίο έργο που δημοπρατήθηκε την Παρασκευή από τον οίκο Sotheby, για πάνω από 1 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, σπάζοντας το δικό του ρεκόρ τιμής.

Μόλις έκλεισε η δημοπρασία, έπεσε το σφυρί, το έργο άρχισε να αυτοκαταστράφεται και μέσα σε λίγες στιγμές έγινε.. κορδέλες.

Ο ίδιος ο Banksy ανέβασε τη φωτογραφία από το στιγμιότυπο στο Instagram, γράφοντας από κάτω «Φεύγει, φεύγει, έφυγε…».

 

Ο επικεφαλής του οίκου δημοπρασίας δήλωσε έπεσαν στην παγίδα τoυ Banksy , ενώ δεν έχει γίνει σαφές αν η αξία του έργου μειώθηκε ή ανέβηκε μετά την αυτοκαταστροφή του.

«Μιλήσαμε με τον αγοραστή, που έμεινε έκπληκτος από την εξέλιξη. Είμαστε σε συζητήσεις για το επόμενο βήμα», δήλωσε ο ίδιος στους Financial Times.

Το «Κορίτσι με τον μπαλόνι» εμφανίστηκε πρώτη φορά σε τοίχο περιοχής του ανατολικού Λονδίνου. Η εκδοχή της Γκαλερί 2006 είναι με σπρέι πάνω σε καμβά.

Η ταυτότητα του καλλιτέχνη, που έχει γεννηθεί στο Μπρίστολ δεν έχει αποκαλυφθεί ποτέ, όμως τα έργα του κοσμούν τοίχους σε όλη τη Βρετανία και όχι μόνο.