X

O Banksy “λύνει τη σιωπή του” για τον πίνακα που αυτοκαταστράφηκε (βίντεο)

Με ένα βίντεο ο αντισυμβατικός καλλιτέχνης εξηγεί πώς και γιατί έκρυψε τον μηχανισμό καταστροφής πίσω από τον πίνακα

Ant1news

Λίγες ώρες αφότου οι εικόνες με τον πίνακα του Banksy να αυτοκαταστρέφεται μόλις είχε δημοπρατηθεί έκαναν τον γύρο του κόσμου, ο γνωστός street artist αποφάσισε να λύσει όλες τις απορίες που είχαν δημιουργηθεί γύρω από τα κίνητρα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε το “κόλπο”.

Σε βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, έδειξε πώς έκρυψε τον μηχανισμό καταστροφής που έκανε “κομμάτια” τον πίνακα, τη στιγμή που το σφυρί έπεσε για τελευταία φορά και “Το κορίτσι με το μπαλόνι” κατοχυρώθηκε στον άγνωστο πλειοδότη που κατέβαλε το ποσό των 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο καλλιτέχνης αποκάλυψε πως έφτιαξε τον μηχανισμό και τον έκρυψε στον πίνακα πριν από χρόνια ώστε να αυτοκαταστραφεί στη περίπτωση που κάποτε δημοπρατούνταν. 

Συνόδευσε μάλιστα το βίντεο με τη φράση “Η επιθυμία να καταστρέφεις είναι επίσης δημιουργική. Το έλεγε ο Πάμπλο Πικάσο”.

Πολλοί βέβαια είναι εκείνοι που αμφισβητούν το κατά πόσο οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας πιάστηκαν εξαπίνης και υποστηρίζουν πως όλα ήταν σκηνοθετημένα, αφού όποιος εξέτασε τον πίνακα δε γίνεται να μην είχε παρατηρήσει την ιδιαιτερότητα της κορνίζας που έκρυβε τον μηχανισμό. Επίσης, ο πίνακας κατά την διάρκεια του πλειστηριασμού ήταν κρεμασμένος στον τοίχο και όχι ακουμπισμένος σε τρίποδο όπως συνηθίζεται στις δημοπρασίες.