X

“Σήμα κινδύνου” έστειλε ο επικεφαλής της Interpol στη σύζυγό του

Ως μία προσπάθεια να την προειδοποιήσει εκλαμβάνει η σύζυγος του Μενγκ Χονγκγουέι μία εικόνα με ένα μαχαίρι που της έστειλε πριν χαθούν τα ίχνη του.

Ant1news

Η σύζυγος του Μενγκ Χόνκγουέι, του αγνοούμενου αρχηγού της Interopol, δήλωσε πως τής έστειλε μία φωτογραφία ενός μαχαιριού, πριν εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Κίνα.

Κάνοντας τις πρώτες δηλώσεις της στον Τύπο στη Λυών, όπου έχει την παγκόσμια έδρα της η Ιντερπόλ, η Γκρέις Μενγκ είπε πως πιστεύει ότι η εικόνα αυτή ήταν μία προσπάθεια του συζύγου της να την ενημερώσει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ανατροπή στην υπόθεση έφερε χθες η είδηση πως ο Μενγκ Χόνκγουέι από την πρώτη στιγμή που προσγειώθηκε στην Κίνα, ανακρίνεται από τις αρχές. Η υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς των κρατικών αξιωματούχων της Κίνας ανακοίνωσε απόψε ότι οι κινεζικές αρχές πραγματοποιούν έρευνα κατά του Μενγκ Χονγκγουέι, τον οποίο θεωρούν ύποπτο για παραβιάσεις του νόμου.

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για μία “εξαφάνιση που προκαλεί ανησυχία”.

«Αυτή η υπόθεση αφορά την διεθνή κοινότητα», είπε η Γκρέις Μενγκ σε δήλωσή της που διαβάστηκε στα κινεζικά και τα αγγλικά. Με τρεμάμενη φωνή και πνίγοντας τα δάκρυά της, μίλησε με την πλάτη στην κάμερα για λόγους ασφαλείας, αρνούμενη επίσης να φωτογραφηθεί. Έπειτα από την διατύπωση απειλών εναντίον της, ετέθη υπό αστυνομική προστασία.