X

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Ιnterpol ενώ βρίσκεται υπό κράτηση στην Κίνα “για υποθέσεις δωροδοκίας”

Σε πολυεθνικό μυστήριο εξελίσσεται η υπόθεση της "εξαφάνισης" του Μενγκ Χονγκγουέι. Τι λέει το Πεκίνο και τι ανακοίνωσε η Interpol.

Ant1news

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της “εξαφάνισης” του επικεφαλής της Ιnterpol. Σήμερα το Πεκίνο γνωστοποίησε ότι ο Μενγκ Χονγκγουέι είναι ύποπτος για δωροδοκία.

“Η έρευνα κατά του Μενγκ Χονγκγουέι για υποθέσεις δωροδοκίας και παραβίαση του σχετικού νόμου είναι απόλυτα σωστή και εξαιρετικά σοφή” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς των κρατικών αξιωματούχων της Κίνας, ότι οι κινεζικές αρχές πραγματοποιούν έρευνα κατά του Μενγκ Χονγκγουέι, τον οποίο θεωρούν ύποπτο για παραβιάσεις του νόμου, η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ Χονγκγουέι παραιτήθηκε από την προεδρία του οργανισμού.

“Σήμερα Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στην Γενική Γραμματεία της Ιντερπόλ στην Λυών, η Γαλλία παρέλαβε την παραίτηση του κ. Μενγκ Χονγκγουέι ως προέδρου της Ιντερπόλ με άμεση ισχύ”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται επίσης ότι ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Γιονγκ Γιάνγκ θα ασκεί καθήκοντα προέδρου μέχρι τον διορισμό νέου κατά την σύνοδο του οργανισμού στο Ντουμπάι, στις 18-21 Νοεμβρίου.

Η εξαφάνιση του Μενγκ Χονγκγουέι, ο οποίος είναι υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας στην Κίνα, δηλώθηκε αφού ταξίδεψε από την Λυών, όπου βρίσκεται η έδρα της Ιντερπόλ, στην Κίνα και η σύζυγός του ετέθη υπό αστυνομική προστασία έπειτα από την διατύπωση απειλών εναντίον της.